De Cristian Otopeanu,

Pe 18 martie, Metrorex a anunţat că „numărul de trenuri aflate în circulaţie se va diminua cu 15% până la 20% , în functie de evoluţia traficului de călători din această perioadă”.

Deși cei mai mulți bucureșteni lucrează de acasă, sunt și oameni care trebuie să ajungă la serviciu folosind metroul.

„Sunt mulţi cei care trebuie să meargă la serviciu, pentru că nu pot lucra de acasă”, a scris un cititor Libertatea, care a trimis o fotografie cu peronul stației Apărătorii Patriei, făcută dimineața.

Peronul de la Apărătorii Patriei, unde oamenii încearcă să stea la distanță unul de altul

Oamenii încearcă să păstreze distanța, însă de la un punct acest lucru devine dificil, după cum se observă în imaginea de mai sus.

Conducerea Metrorex a explicat, pentru Libertatea, că în momentul actual, „intervalul de succedare între trenuri este de 6-11 minute, în funcție de intervalul orar și fluxul de călători”

Decizia a fost luată și în urma faptului că, în luna martie, numărul de călători aproape s-a înjumătățit, în comparație cu primele două luni ale anului, ca urmare a epidemiei de coronavirus începută pe 26 februarie.

În martie, lună încheiată ieri, aproape 8 milioane de călători au circulat cu metroul. Practic, numărul s-a înjumătăţit faţă de lunile ianuarie şi februarie 2020, după cum se poate remarca studiind tabelul de mai jos, pus la dispoziţie de Metrorex.

Răspunsul Metrorex la solicitarea Libertatea arată că numărul călătorilor aproape s-a redus la jumătate faţă de lunile ianuarie şi februarie
Răspunsul Metrorex la solicitarea Libertatea arată că numărul călătorilor aproape s-a redus la jumătate faţă de lunile ianuarie şi februarie 2020
Citeşte şi:

Cum se repetă istoria. Colectiv – Bănicioiu: “Avem condiții ca în Germania”. COVID – Rareș Bogdan: “Vreți să vedeți spitale ca-n Occident? Mergeți la Suceava!”

Apel disperat din Sighetu Marmaţiei: „Groapa de gunoi este la 50 de metri de case. Murim de miros”. Reacţia autorităţilor: „Este stare de urgenţă”

O călătorie de 30 de ore. Cum au fost duși în carantină românii întorși din străinătate: “Ne-au băgat în autocare de pe vremea lui Ceaușescu”

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare