Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO&VIDEO. România și-a luat rămas bun de la Regele Mihai. Ultimul drum pentru ultimul Rege al românilor

FOTO&VIDEO. România și-a luat rămas bun de la Regele Mihai. Ultimul drum pentru ultimul Rege al românilor

Regele Mihai a fost condus sâmbătă pe ultimul drum. Ultimul Rege al României a fost înhumat ăn Noua Catedrală din Curtea de Argeș, alături de soția sa, Regina Ana. Libertatea.ro a transmis pe tot parcursul zilei imagini de la înmormântarea Regelui Mihai, de la ceremoniile din București și de la Curtea de Argeș.

FOTO: Adrian Manolache și Dumitru Angelescu

Sursa transmisiunii: Televiziunea Română

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Sursa transmisiunii: Televiziunea Română

Sursa transmisiunii: Televiziunea Română

Sursa transmisiunii: Televiziunea Română

UPDATE 20:10 Românii s-au despărțit de Regele Mihai. Ultimul Rege al României a fost înhumat în Noua Catedrală din Curtea de Argeș.

UPDATE 19:58. 400 de preoți au luminat drumul Regelui Mihai, spre Noua Catedrală din Curtea de Argeș. După ce sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a intrat în Noua Catedrală, s-au tras cele 21 de salve de tumn și s-au cântat Imnul României și Imnul Regal.

UPDATE 19:21. A început slujba de la Catedrala din Curtea de Argeș.

UPDATE 19:11. Cortegiul funerar a ajuns la Noua Catedrala din Curtea de Argeș unde în scurt timp va începe slujba de înmormântare a Regelui Mihai. În Catedrală vor intra numai membrii Familiei Regale

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

UPDATE 18:53. Imagini de la Noua Catedrală din Curtea de Argeș

UPDATE 18:26. Trenul Regal a ajuns în Gara Regală din Curtea de Argeș. De aici, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va pleca spre Catedrala din Curtea de Argeș, unde va avea loc slujba de înhumare.

UPDATE 18:09. Circa 12.000 de oameni sunt în acest moment la Curtea de Argeș și așteaptă sosirea Trenului Regal. 5.000 se află la Gara Regală, iar alți 7.000, la Noua Catedrală, locul unde va fi înhumat Regele Mihai.

UPDATE 16:05. Imagini de la Gara Regală din Curtea de Argeș

UPDATE 15:11. Sicriul cu trupul Majestății Sale Defuncte a fost urcat în Trenul Regal, care în urmă cu câteva secunde a plecat din Gara Regală din Băneasa, în aplauzele mulțimii.

UPDATE 14:57. Cortegiul funerar a ajuns la Gara Regală din Băneasa, de unde sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi dus, cu Trenul Regal, la Curtea de Argeș.

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei
Recomandări

Un bărbat a murit la spitalul din Alba unde a venit cu gâtul umflat. Acuzațiile familiei

Mulțimea aduantă în fața Gării Regale din Băneasa a aruncat cu flori albe pe mașina mortuară care transportă sicriul.

Pregătiri în Gările Regale în ziua funeraliilor. S-a măturat și spălat podeaua, în așteptarea sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai

UPDATE 14:10. La Gara Regală din Băneasa se fac ultimele pregătiri pentru sosirea cortegiului funerar și a sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai.

UPDATE 13:45. Slujba de la Catedrala Patriarhală s-a terminat. Cortegiul funerar va pleca în scurt timp spre Gara Regală Bănească, de unde sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi dus la Curtea de Argeș.

UPDATE 12:40. „Această Catedrală este prea mică și nu pot încăpea toți cei care vor să participe. Întreaga slujbă se va auzi în tot împrejurul Catedralei”, a spus Patriarhul Daniel, înaintea slujbei.

UPDATE 12:35. Cortegiul funerar a ajuns la Catedrala Patriarhală, unde va avea loc o slujbă.

UPDATE 11:20. Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost urcat pe un afet de tun. Cortegiul funerar a pornit spre Catedrala Partiarhală. Oamenii adunați în Piața Palatului Regal strigă „Regele Mihai!” și „Monarhia salvează România!”.

 

UPDATE 11:00. Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost așezat pe catafalc în Piața Palatului Regal. În aceste momente, are loc o slujbă religioasă.

UPDATE 10:50. În scurt timp, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi scos din Palatul Regal.

UPDATE 10:20. A început slujba religioasă oficiată în Sala Tronului de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoți.

UPDATE 10:05. Președintele Klaus Iohannis și Soția sa, Carmen Iohannis, au ajuns la Palatul Regal.

UPDATE 9:15. Imagini LIVE din fața Palatului Regal, unde se fac ultimele pregătiri pentru înmormântarea Regelui Mihai. La ora 10:55, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi scos pe un catafalc, în Piața Palatului Regal, pentru o ceremonie religioasă și militară.

La înmormântarea Regelui Mihai vin reprezentanți ai marilor Case Regale din lume, inclusiv Prințul Charles și Regele Spaniei, Juan Carlos.

La 0ra 10:30, va începe în Sala Tronului de la Palatul Regal un scurt serviciu religios, urmând ca la ora 10:55, sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai să fie așezat pe un catafalc, în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară.

La ora 11:15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma cortegiul funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentnați ai Bisericii Ortodoxe.

La ora 12:15, cortegiul funerar va ajunge la Catedrala Patriarhală, unde la ora 12:30 va începe slujba de înmormântare.

Cortegiul funerar va pleca la ora 14:00 spre Gara Regală Băneasa, de unde sicriul cu trupul Regelui Mihai va fi transportat, cu Trenul Regal, la Curtea de Argeș. Trenul Regal va sosi la Curtea de Argeş la ora 17:30. Regele Mihai va fi înmormântat în Catedrala Nouă din Curtea de Argeş la ora 18:40. În acest moment, vor fi trase 21 de salve de tun de către Brigada 30 Gardă.


VIDEO/Magdalena Șerban a fost expertizată înainte de crima de la metrou. ”Era apatică, nu comunica, dar nu ridica vreo suspiciune”

Close
Închide
  Close