De Mihai Niculescu,

Site-ul Euronews a publicat un articol pe această temă, arătând că folosirea aceleiași lingurițe, chiar dacă este o metodă tradițională, a provocat indignarea opiniei publice în contextul pericolului uriaș de transmitere a COVID-19.

Imaginile cu credincioșii împărtășiți cu lingurița de vin, unul după altul, au apărut duminică în presa din România, din mai multe biserici din țară. S-a întâmplat la o zi după ce în România s-au luat primele măsuri restrictive cu privire la deplasarea cetățenilor, în încercarea de a-i feri de infectarea cu coronavirus, remarcă Euronews.

Oamenii au luat cu asalt rețelele sociale, mulți dintre ei alegând să respecte recomandările – la acel moment – venind din partea autorităților sanitare să rămână în case, comentând subiectul.

INCREDIBIL!AZI, în plină EPIDEMIE de coronavirus, conducerea Bisericii Ortodoxe din Cluj-Napoca și de pretutindeni, sfidează regulile de igienă și de bun simț și împărtășește credincioșii cu ACEEAȘI LINGURĂ!Să își aducă aminte toată lumea de aceste imagini când se va umple țara de sicrie!!!Încă din data de 9 martie, am cerut într-un interviu la RFI, să se suspende slujbele religioase pentru a proteja VIAȚA, exact ce ne cere Dumnezeu!https://m.rfi.ro/politica-118969-emanuel-ungureanu-slujbe-biserici-scoli-criza-coronavirusNU M-A ASCULTAT NIMENI!Dumnezeul pe care l-am cunoscut eu îndeamnă la înțelepciune, spiritualitate autentică, nu la batjocorirea credincioșilor care nu știu în ce pericol sunt!Nu are rost să mai fac apel la conducerea orașului Cluj-Napoca, el a fost condus dintotdeauna de politruci populiști care se vor ascunde când vom îngropa primii cetățeni iresponsabili care stau înghesuiți astăzi să disemineze comunitar Covid 19!Vai de noi!Un guvern slab care a RECOMANDAT să rămânem acasă o să culeagă furtuna prostiei și a lașității pe spinarea unui popor dezorientat care nu înțelege pericolul decât atunci când vede primii morți!Unde este Poliția Locală, unde este Jandarmeria, unde este autoritatea publică în Cluj-Napoca?PS: Voi îl vedeți pe inconștientul care a venit să se împărtășească din aceeași linguriță având copilul în brațe?Biblia spune: "Omul chibzuit vede nenorocirea și se ascunde, dar cei proști merg înainte și sunt pedepsiţi."Proverbele 22:3Sursa video: Cluj 24.ro

Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Duminică, 22 martie 2020

„Mulți preoți nu au înțeles despre ce este vorba și, dat fiind faptul că nu aveau un ordin de la Patriarh, au procedat ca de obicei”, a spus Bogdan Tănase, șeful Asociației Medicilor din România. „Va avea un impact. Dacă sunt 100 de persoane acolo, probabilitatea ca unul să fie infectat este mare”, a adăugat el.

Chiar Biserica Ortodoxă Română anunțase „măsuri excepționale” pe 28 februarie, iar enoriașii le puteau cere preoților să folosească propria linguriță cu care au venit de acasă pentru a primi împărtășania, BOR nu ceruse acest lucru preoților, arată sursa citată.

Acțiunile preoților evidențiază reacțiile diferite din societate în contextul pandemiei coronavirusului, în România și în alte părți ale lumii, deși acest lucru se schimbă pe măsură ce autoritățile au anunțat măsuri mai stricte, arată sursa citată.

La o zi după apariția imaginilor, BOR a anunțat că slujbele se vor putea desfășura online, fără public în biserici.

Citeşte şi:

Suceava, cel mai lovit județ de coronavirus, are o singură izoletă. “E-n garaj, o folosim la cazurile grave, de dus la Iași”

COVID-19 la Spitalul de Arși. Deși venise de la UPU Suceava, ”bolnavul a fost testat abia după 4 zile, că n-a vrut DSP”, spun medicii

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate