MENIU CAUTĂ
27 Feb. 2017 15:43

Imobiliare.ro pentru buzunarul tău: 2 camere în Brașov, 830 euro/mp!

Distribuie

În cei peste șapte ani de funcționare a programului Prima Casă, pragul de 60.000 de euro s-a transformat într-un adevărat etalon de preț pentru majoritatea vânzătorilor de apartamente. Există însă cumpărători care și-ar dori să găsească oferte mai accesibile decât atât.

Dacă te numeri printre aceștia și te afli în căutarea unei locuințe în Brașov, proprietatea din imagine poate fi o soluție potrivită pentru tine. Este vorba despre un apartament cu două camere, cu o suprafață utilă de 60 de metri pătrați, disponibil spre achiziție pe Imobiliare.ro, la un preț de 50.000 de euro. Locuința se află situată la parterul unui bloc vechi cu patru etaje din cartierul Răcădău – imobilul a fost finalizat după cutremurul din 1977, iar ulterior izolat termic. Unitatea locativă este decomandată, dispune de centrală proprie și se găsește într-o stare bună de funcționare.

Click pentru a vedea oferta în detaliu!

Raportat la suprafața utilă disponibilă, respectiv 60 de metri pătrați, suma solicitată de proprietar echivalează cu aproximativ 833 de euro pe metru pătrat util. Spre comparație, prețul mediu cerut pentru apartamentele vechi din Brașov se situa, la finele lui ianuarie 2017, la 932 de euro pe metru pătrat – în creștere cu 2,3%, de la 911 euro pe metru pătrat în decembrie 2016. Pe categorii de locuințe, cele cu două camere erau cele mai scumpe, ajungând la 951 de euro pe metru pătrat, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

Vezi mai multe apartamente de vânzare!

În cazul unei achiziții printr-un credit de tip Prima Casă, pentru acest apartament ar trebui să dispui de un avans minim de 2.500 de euro, în vreme ce suma împrumutată de la bancă ar ajunge la 47.500 de euro (echivalent lei). Luând în calcul perioada maximă de rambursare a creditului, respectiv 30 de ani, rata lunară de plată ar varia între aproximativ 880 și 935 de lei. În cazul contractării unui credit ipotecar standard, un avans minim ar fi de 15%, respectiv 7.500 de euro, în vreme ce rata la bancă (tot pentru o perioadă de 30 de ani) s-ar situa la un nivel relativ similar.

 

Citește mai multe despre imobiliare pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii