MENIU CAUTĂ
01 Sep. 2017 15:37

Imobiliare.ro: Tu știi factorii care influențează prețul unei case?

Distribuie

Fie că vrei să vinzi sau să cumperi o locuință, ai nevoie de o evaluare cât mai corectă a acesteia. Pe lângă aspecte precum tipul proprietății, suprafața sau numărul de camere, există o serie de alți factori ce au un cuvânt important de spus asupra prețului final de vânzare.

Potrivit Imobiliare.ro, Maria Ședer Neda, autoarea cărții „Cum să-ți cumperi o casă!', face o trecere în revistă a acestor factori:

 

  1. Zona:

Aspectul cu cel mai mare impact asupra prețului unei locuințe este localizarea sa, aceasta putând produce variații de 10% până la 300% în valoarea proprietății. Astfel, un apartament situat într-o zonă exclusivistă (precum Primăverii-Herăstrău în București) poate avea un preț pe metru pătrat util de până la de trei ori mai mare decât o unitate locativă dintr-un cartier tradițional (cum ar fi Militari).

 

Vrei să cumperi o locuință? Vezi ofertele zilei!

 

  1. Arhitectura:

Un alt factor „cu greutate' în stabilirea prețului corect este arhitectura imobilului. O locuință amplasată într-o clădire ridicată pe baza planurilor unui arhitect de renume poate fi cu 10-25% mai scumpă decât una obișnuită, același principiu fiind valabil și în cazul locuințelor individuale. Pe de altă parte, apartamentele în vilă pot fi cu 5-10% mai scumpe decât cele din blocurile vechi, așa-zis „comuniste'.

 

Click pentru a afla și ceilalți 6 factori ce influențează prețul unei case!

 

  1. Locurile de parcare:

Un element cu o importanță crescândă când vine vorba de achiziția unei case este disponibilitatea locurilor de parcare (și/sau garajelor). În cazul apartamentelor vechi, existența unui loc de parcare în fața blocului echivalează cu un plus de până la 5% la prețul final; în ceea ce privește noile ansambluri de locuințe însă, această facilitate poate produce o creștere de până la 20% a valorii de achiziție. Casele, pe de altă parte, oricât ar fi de bine întreținute, sunt foarte greu de vândut fără loc(uri) de parcare sau garaj.

 

 

 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Uranissima. Previziuni Săgetător pentru săptămâna 18-24 februarie 2019
Comentarii