Mergi direct la conținut »
Ai jucat la pariuri pe internet? Află ce impozite ai de plătit
Ştiri Libertatea > Ştiri > Ai jucat la pariuri pe internet? Află ce impozite ai de plătit

Ai jucat la pariuri pe internet? Află ce impozite ai de plătit

Mai multi citiori, care au jucat la pariuri pe internet, ne semnalează că s-au trezit cu notificări de la ANAF, prin care sunt anunțați că nu au depus declarația de venit din activități independente-jocuri de noroc, pentru anul 2016 și ne întreabă ce trebuie să facă, pentru a nu fi supuși la penalități. Libertatea îți spun ce impozite ai de plătit dacă ai pariat pe internet. De exemplu, Iancu Alexandru, din Prahova, spune că, într-adevăr, a jucat online, la pariuri pe internet sportive, și a câștigat de câteva ori, dar sume mici, de ordinul a 2-300 de lei, și nu știa că, pentru aceste sume, trebuie să plătească impozit. “Am crezut că impozitul mi-a fost reținut de firma la care am jucat”- spune citiorul nostru.

De Alexandru Boariu,

Operatorii, obligați să te informeze

Lucrurile nu stau deloc așa. Pentru astfel de câștiguri, se plătește impozitul pe venit, de către cel care a încasat banii, nu de către operatorul care-l plătește. Pe site-ul “Pariuri 1×2” găsești tot ce trebuie să știi despre impozitare, dacă joci online jocuri de noroc sau la pariuri. De notat însă că, potrivit legislatiei din România, operatorii sunt obligați să informeze jucătorii asupra retragerilor efectuate în anul calendaristic precedent (2016, în cazul nostru) până la finalul lunii februarie a anului curent (2017).  Pe de alta parte, operatorii sunt obligați să ofere în contul de joc un istoric al tuturor operatiunilor făcute de jucător. Dar, dacă nu primești un astfel e-mail informativ, logheaz-te la contul tău de jocuri online si vezi toate retragerile pentru perioada care te interesează.

Baza de impozitare pentru banii din pariuri pe internet

Baza de impozitare pentru câștigurile obținute la pariuri pe internet o reprezintă fiecare retragere în parte, de la fiecare operator de jocuri de noroc online. De exemplu: ai jucat un bilet online si ai castigat 1.000 de lei, dar nu ia-i retras, atunci nu vei avea nimic de plătit. Însă, dacă ai decis să retragi 500 de lei, vei avea de platit un impozit de 1%, adică, 5 lei. Astfel, conform Codului Fiscal, fiecare venit brut primit de un participant de la un operator de jocuri de noroc online (fiecare retragere ) se impozitează în felul următor: pentru o sumă de până la 66.750 lei, inclusiv, impozitul este de 1%; pentru retrageri de 66.750 lei, până la 445.000 lei, inclusiv, impozitul este de 667,5 lei + 16% pentru ceea ce depășește suma de 66.750lei ; pentru o sumă de peste 445.000 de lei, impozitul este de 61.187,5 lei + 25% pentru ceea ce depășește 445.000 lei. Exemplu: Ai un cont la Unibet si unul la NetBet. Ai efectuat 5 retrageri de la Unibet, în valoare de 8.000 lei fiecare, si 3 retrageri de la NetBet, în valoare de 3.000 de lei fiecare. Vei avea de plătit 5×80 de lei pentru Unibet, plus 3×30 de lei pentru NetBet. În total, vei avea de platit un impozit de 490 de lei.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

 Declarația 200

Toți jucătorii la pariuri pe internet au obligatia să completeze o declarație pentru retragerile efectuate de la jocurile de noroc online și s-o depună la organul fiscal competent (ANAF ) unde este arondat. Este vorba de declaratia 200. Nedepunerea declaratiei se sancționează cu avertisment sau amendă, între 50 și 500 RON. În plus, vei avea de platit oricum taxele datorate. Data limită de depunere a declarației era 25 mai 2017, cu toate sumele retrase pentru anul 2016. Dacă depuneai declarația, atunci, undeva pe la finalul anului 2017, ai fi primit o înștiintare asupra sumelor de plată. Dacă nu ai depus declarația, depune-o acum la ANAF și vei scăpa fără penalități. Retragerile din 2017 vor trebui declarate abia în 2018.

Citește și: Medicii nu vor mai plăti impozit pe venit de la 1 ianuarie 2018. Ce alte modificări mai pregătește Guvernul la Codul Fiscal

 

 

Close
Închide
  Close