MENIU CAUTĂ

LIMBAJ LICENȚIOS | Capul unei rețele de tăietori ilegali de lemne, amenințări în direct cu pistolul și sabia: „Vă omor și pe voi, și pe copiii voștri”

Distribuie

Un bărbat de 69 de ani din Iași a fost reținut pentru 24 de ore după ce a postat pe Facebook o filmare în care îi amenință cu moartea pe cei care au depus plângeri împotriva lui. Ieșeanul este capul unei rețele de tăietori ilegali de lemne.

Constantin Vezeteu din comuna ieșeană Ţibana, care a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare pentru tăiere ilegală de arbori, a intrat live pe Facebook și i-a amenințat pe toți cei care au făcut plângere penală împotriva lui.

În filmarea care are peste 30 de minute, bărbatul folosește un limbaj licențios la adresa celor care au făcut plângere împotriva lui și este văzut cu un adevărat arsenal de arme. Bărbatul flutură în fața camerei pistol, o pușcă și o sabie și-i amenință că-i va omorî pe cei care au dat declaraţii împotriva sa.

„Am armă, vă împuşc pe cei care aţi dat declaraţii împotriva mea […]. Vă omor pe toți, de la cel cu țăța în gură pâna la cel cu barba sură”, au fost unele dintre amenințările lui Vezeteu, printre un val lung de înjurături una mai obscenă decât alta.

Joi, polițiștii au descins la locuința bărbatului și l-au reținut pentru 24 de ore. „Din cercetările efectuate de poliţişti până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 6 ianuarie a.c., bărbatul ar fi postat pe o reţea de socializare un material video, în care ar fi adresat mesaje ameninţătoare mai multor martori din cadrul unui dosar penal în care are calitatea de inculpat, faţă de acesta fiind dispusă şi măsura controlului judiciar”, au precizat poliţiştii ieşeni.


Citește și: Cum a învățat Donald Tusk limba română în două zile. Românul care a tradus discursul: „Am făcut o înregistrare audio”


 

Citește mai multe despre Iași pe Libertatea.

Comentarii