De Iulian Budușan,

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

În Israel, primul pacient contaminat cu coronavirus a decedat la spitalul Saare Cedek din Ierusalim, a informat sâmbătă mass-media locală. Bărbatul, în vârstă de 88 de ani, care suferea şi de alte boli cronice, a fost locuitorul unui cămin de bătrâni din Ierusalim, unde lucra şi un voluntar care era infectat cu coronavirus. Bărbatul a fost transportat în spital cu o săptămână în urmă cu probleme respiratorii din căminul de bătrâni, care se afla în carantină.

Potrivit portalului ziarului de limbă engleză The Jerusalem Post, bărbatul a fot un supravieţuitor al Holocaustului, originar din Ungaria, care a lăsat în urma sa patru copii şi 18 nepoţi.

În evidenţa Ministerului Sănătăţii, în Israel sunt în prezent 705 persoane infectate cu coronavirus, din care 11 sunt în stare critică, sunt conectaţi la aparate de respiraţie, iar starea de sănătate a celor 18 pacienţi prezintă o gravitate medie.

În prezent, cele 2.200 de teste efectuate zilnic sunt verificate în 21 de laboratoare şi încă nu au fost deschise cele şapte puncte de testare în marile oraşe, în primul rând din cauza lipsei mijloacelor necesare pentru prelevarea probelor.

Vineri a început să funcţioneze primul punct de testare în Tel-Aviv sub supravegherea angajaţilor Serviciului de Ambulanţă şi a Ministerului Sănătăţii.

Astfel, în parcul Jarkon se pot prezenta, după o stabilire prealabilă, cei care sunt în carantină şi au simptome specifice coronavirusului. În opinia ministrului apărării, Naftali Bennet, la nivel naţional ar trebui efectuate zilnic 30 de mii de teste.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Potrivit  specialiştilor, citaţi de publicaţia Haarec, în Israel sunt zile critice care vor demonstra cât de eficiente au fost măsurile luate până în prezent de Guvernul israelian, respectiv în ce măsură se va răspândi epidemia în ţară.

Israelul recurge la supravegherea tehnologică masivă pentru a frâna pandemia

Israelul a autorizat serviciile de contraspionaj să treacă la supravegherea electronică a populației sale pentru a opri propagarea Covid-19. Instrumentele utilizate sunt aceleași ca și cele care servesc luptei contra terorismului și sunt foarte invazive pentru viața privată.

Citeşte şi:

Marea Britanie bagă în izolare 1,5 milioane de oameni pentru 3 luni, din cauza coronavirusului. Cine e vizat de recomandare

O româncă a fost reținută în Austria după ce a scuipat două tinere și le-a spus că ar fi infectată cu coronavirus

Ambasadorul Chinei în SUA și-a contrazis propriul ministru de Externe. „Nu americanii au adus coronavirusul în Wuhan”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres