De Cristian Burcioiu,

Medicii turci i-au anunțat pe părinții lui Andrei – diagnosticat încă de când avea doi anișori cu leucemie acută limfoblastică common B -, că au găsit donatorul care poate salva viața copilașului lor și că au demarat toate procedurile medicale necesare transplantului de celule stem. După ce au stabilizat starea de sănătate a băiețelului care se luptă pentru a doua oară să scape din ghearele cancerului care a recidivat la cap -, specialiștii în oncologie de la Clinica ”Medical Park” din Istanbul l-au cooptat în programul medical și pe donator, un cetățean turc. În cel mai scurt timp, acesta va fi supus unor teste amănunțite urmate de un tratament injectabil menit să crească producția de celule stem, atât de necesare lui Andrei.

”Ne punem toate speranțele în această operație”

”Donatorul, despre care ni s-a spus doar că e un cetățean turc, e de acord. Urmează să-i fie recoltate probe pentru analize după care va fi supus unui tratament injectabil care să-i ajute organismul să producă mai repede cantitățile de celule stem necesare transplantului. Conform estimărilor specialiștilor turci, cel mai târziu în prima aparte a lunii aprilie, ar trebui ca băiețelul meu să intre în operație. Mai e puțin, dar nouă ni se pare că aceste zile sunt o veșnicie…Suntem atât de aproape de această operație în care ne punem toate speranțele de salvare a copilașului nostru…”, ne-a spus Bianca, mama lui Andrei, care se află cu băiețelul în Turcia.

În paralel cu procedurile care-l vizează pe donator, oncologii turci îl monitorizează permanent pe Andrei pentru ca toți parametrii vitali, în speță analizele, să indice o stare de sănătate optimă pentru efectuarea transplantului de celule stem. Există o suspiciune de infecție cu virusul hepatitei G, fapt care va adăuga, în cazul confirmării sale, un tratament suplimentar pentru Andrei însă nu va împiedica efectuarea transplantului, spun specialiștii turci.

”Rog oamenii cu suflet să ne ajute”

”Copilul este bine acum, medicii de aici spun că analizele sunt bune, raportat la boala lui, firește…Pentru a urgenta lucrurile, specialiștii de la ”Medical Park” au trimis o cerere în care cer sprijinul colegilor lor de la institutul unde se realizează recoltarea de celule stem de la donator. Așteptăm din zi în zi să fim chemați pentru transplant…De aceea, problema banilor este una extrem de urgentă. Avem nevoie de 127.000 de euro pentru această intervenție, bani pe care nu-i putem strânge fără susținerea oamenilor. Rog pe toți aceia care pot să o facă, să ne ajute să strângem suma care ne poate salva copilașul”, este strigătul de ajutor al Biancăi, o mamă care se luptă pentru a-și salva fiul din ghearele cancerului.

Andrei – aflat în programul Fundației Ringier România -, are nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet cu atât mai mult cu cât cheltuielilor uriașe legate de transplantul salvator de celule stem li se adaugă și cele pentru șederea lui și a mamei lui în Turcia, dar și cele pentru anumite produse cerute în mod special de oncologi (haine, încălțăminte, săpunuri și detergenți speciali) care vor fi folosite în perioada de după transplant când Andrei va fi internat, alături de mama lui, într-un salon special, antiseptic în care accesul se va face doar în condiții de strictă igienă.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Cei care doresc să îl ajute pe Andrei o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ANDREI C.».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5 % din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate
HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate