Mergi direct la conținut »
Numărul cazurilor de bebeluși infectați cu stafilococ auriu a ajuns la 34, anunță Sorina Pintea. Una din cauzele îmbolnăvirilor: „se fac cezariene pe bandă rulantă”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Numărul cazurilor de bebeluși infectați cu stafilococ auriu a ajuns la 34, anunță Sorina Pintea. Una din cauzele îmbolnăvirilor: „se fac cezariene pe bandă rulantă”

Numărul cazurilor de bebeluși infectați cu stafilococ auriu a ajuns la 34, anunță Sorina Pintea. Una din cauzele îmbolnăvirilor: „se fac cezariene pe bandă rulantă”

Scandalul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu de la Maternitatea Giulești continuă. Numărul cazurilor de bebeluși infectați cu bacteria a ajuns la 34, a anunțat ministrul Sorina Pintea, într-o conferință de presă. 

„Sunt 34 de copii internaţi, un caz este colonizat şi trei cazuri sunt infirmate”, a spus ministrul care a completat că pacienții sunt internaţi la spitalele Grigore Alexandrescu, Gomoiu şi Marie Curie.

Printea a mai spus că Direcţia de Sănătate Publică este acum la Maternitatea Giuleşti şi verifică modul în care a fost făcută dezinfecţia. Rezultatele vor fi făcute publice în 72 de ore.

Sorina Pintea a declarat și că unul din motivele pentru care au apărut aceste infecţii este numărul mare de naşteri prin cezariană. Ministrul a spus că „se fac cezariene pe bandă rulantă şi nu există timp fizic” pentru o dezinfecţie ca la carte.

La maternitatea Giuleşti în luna octombrie, de exemplu, s-au făcut 248 de cezariene şi 114 naşteri au fost spontane. În noiembrie, 186 cezarie, 101 naşteri spontane. La nivelul ţării situaţia stă tot aşa: 70% cezarie, 30% naşteri normale. Am demarat o verificare inclusiv la nivelul codificării acestora, respectiv o verificare prin sondaj a foilor de observaţie. Şi aici rezultatele preliminare sunt interesante şi îmi menţin afirmaţia că şi aceasta poate fi o cauză: numărul mare de cezariene. Având în vedere că nu avem multiple săli de operaţie. Cezariene se fac pe bandă rulantă şi nu există timpul fizic necesar pentru a face curăţenia ca la carte”, a spus Pintea. 

Ministerul Sănătăţii continuă ancheta care ar trebui să stabilească cine se face responsabil de contaminarea bebeluşilor. Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într-un salon de normoponderali.


„Vestele galbene” au protestat și în România! Oamenii au blocat trecerea de pietoni din Iași pe care a fost paralizată Ana Maria Tănasă!


 

Close
Închide
  Close