Mergi direct la conținut »
Incendiu de proporții la Mănăstirea Sf Mina din Roșiori, Suceava
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Incendiu de proporții la Mănăstirea Sf Mina din Roșiori, Suceava

Incendiu de proporții la Mănăstirea Sf Mina din Roșiori, Suceava

Un incendiu de proporții a izbucnit, duminică dimineață, la Mănăstirea Sf. Mina din localitatea Roșiori, județul Suceava. Pompierii suceveni intervin cu 13 autospeciale pentru a stince flăcările care au cuprins corpul clădirii principale care găzduiește chiliile, scrie Agerpres citând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

„În această dimineaţă, în jurul orei 06.30, a fost anunţat un incendiu la chiliile mănăstirii Sf. Mina din Roşiori. La sosirea echipajelor de intervenţie, arderea se manifesta generalizat la corpul comun format din parter, etaj şi mansardă. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime sau persoane surprinse in interiorul construcţiei”, potrivit ISU Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava,  suprafaţa totală a clădirii cuprinse de flăcări, unde sunt chiliile mănăstirii, este de circa 1.400 de metri pătraţi.

Reprezentanţii ISU au menţionat că incendiul a fost localizat şi se acţionează în prezent cu şapte autospeciale ISU Suceava, două autoscări de lucru la înălţime, şase autospeciale ale serviciilor voluntare, la faţa locului fiind şi o ambulanţă SMURD.

„Intervenţia este deosebit de dificilă, din cauza suprafeţei mari a construcţiei, a necesităţii de lucru la înălţime şi a fumului dens degajat din procesul de ardere”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Un alt incendiu a izbucnit, duminică dimineață, la Mănăstirea Voivodina, din județul Tulcea. O femeie de 73 de ani și-a pierdut viața.


Citște și: Cine sunt candidații la alegerile prezidențiale din Turcia. Șase aspiranți își dispută mandatul de super-președinte


Close
Închide
  Close