Mergi direct la conținut »
O femeie a murit într-un incendiu la mănăstirea Voivodina din județul Tulcea
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O femeie a murit într-un incendiu la mănăstirea Voivodina din județul Tulcea

O femeie a murit într-un incendiu la mănăstirea Voivodina din județul Tulcea

O femeie a murit într-un incendiu la mănăstirea Voivodina din județul Tulcea. Victima, o femeie de 73 de ani locuia în mănăstirea care a luat foc cel mai probabil de la o lumânare lăsată aprinsă, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Femeia, care nu era măicuţă, locuia singură într-o casă din perimetrul mănăstirii de rit vechi.

Pompierii a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi cinci subofiţeri din cadrul Staţiei de pompieri Babadag pentru a stinge focul, dar nu au mai putut face nimic pentru femeia prinsă în clădire.

Mănăstirea Vovidenia din satul Slava Rusă este unul din puţinele aşezăminte monahale de rit vechi din România şi datează de la finele secolului al XVIII-lea.

Acest lăcaş îşi are originea în secolul al XVII-lea, când călugării ruşi veniţi în Dobrogea după ruptura produsă în biserica rusă în timpul patriarhului Nikon au ridicat un mic schit şi o biserică mică din lemn. Ulterior aceştia s-au retras într-o pădure din apropiere.

La sfârşitul anului 2014, mai multe chilii din aceeaşi mănăstire şi bunuri în valoare de 100.000 de lei au ars într-un incendiu cauzat cel mai probabil de un coş de fum defect, potrivit ISU Delta.

Un alt incendiu de proporții a izbucnit duminică dimineața în Mănăstirea Sf. Mina din localitatea Roșiori în județul Suceava.


Citește și: Cine sunt candidații la alegerile prezidențiale din Turcia. Șase aspiranți își dispută mandatul de super-președinte


Close
Închide
  Close