MENIU CAUTĂ
03 Sep. 2018 07:07

Incendiu de proporții la Muzeul Național din Rio de Janeiro. Clădire veche de 200 de ani, distrusă complet – FOTO

Distribuie

Un incendiu puternic a cuprins clădirea Muzeului Național din Rio de Janeiro, cel mai vechi muzeu din Brazilia. Clădirea era veche de 200 de ani și a fost cândva reședință regală pentru familii portugheze. Muzeul avea în colecție 20 de milioane de exponate.

Flăcările au cuprins muzeul în jurul orei locale 19:30, când acesta era închis pentru public. În interiorul muzeului se aflau doar patru paznici, potrivit Agerpres. Nu există victime, toate persoanele aflate în clădire reușind să iasă la timp.

Pompierii continuă să acţioneze pentru stingerea incendiului iar autorităţile au precizat că pentru moment nu se cunoaşte cauza izbucnirii focului.

Muzeul Naţional din Rio de Janeiro adăposteşte circa 20 de milioane de piese şi a împlinit 200 de ani de existenţă anul acesta.

„Nu va rămâne nimic. Flăcările sunt foarte înalte iar focul este peste tot. Palatul va arde în întregime şi de asemenea colecţiile, mumiile, totul”, a declarat Jose Perez Pombal, un fost director al Muzeului național din Rio de Janeiro.

„O zi tragică pentru muzeologia din Brazilia”, a declarat președintele brazilian Michel Temer.

Foto: EPA


Citește și: VIDEO/ Urmăriți „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 3 – 9 septembrie 2018


 

Citește mai multe despre Brazilia pe Libertatea.

Comentarii