Mergi direct la conținut »
Incendiu de vegetație lângă Cetatea Poenari din județul Argeș. Turiștii au fost evacuați (VIDEO)
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Incendiu de vegetație lângă Cetatea Poenari din județul Argeș. Turiștii au fost evacuați (VIDEO)

Incendiu de vegetație lângă Cetatea Poenari din județul Argeș. Turiștii au fost evacuați (VIDEO)

Un incendiu de vegetație a izbucnit lângă Cetatea Poenari din județul Argeș, duminică, 22 aprilie. 60 de turiști au fost evacuați, iar pompierii încearcă să stingă flăcările, deși accesul în zonă este dificil.

„La faţa locului intervin trei autocamioane, două autospeciale de primă intervenţie şi un echipaj SMURD, iar incendiul se manifestă pe 500 de metri pătraţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, Mădălina Epure, pentru Mediafax.

Cetatea Poenari – numită și Cetatea lui Vlad Ţepeş – este un monument istoric din secolul al XIV-lea, aflat în Muntenia, în județul Argeș (Căpățânenii Pământeni).

Tot astăzi, peste 120 de pompieri intervin pentru stingerea unui incendiu de litieră în județul Bacău. Întrucât în zona de manevră au fost descoperite în trecut elemente de muniţie rămasă neexplodată, pentru protecţia echipajelor angrenate în misiune, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de pirotehnişti.

FOTO & VIDEO – Youtube.comCITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Macanache, poveste de viață fără fard: “Nu trebuie să mergi acolo băut, pe când eu… abia știam unde e scena” 

Close
Închide
  Close