Mergi direct la conținut »
Incendiu devastator într-o școală din India. Cel puțin 15 studenți au murit și alți 20 au fost răniți 
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Incendiu devastator într-o școală din India. Cel puțin 15 studenți au murit și alți 20 au fost răniți 

Incendiu devastator într-o școală din India. Cel puțin 15 studenți au murit și alți 20 au fost răniți 

Incendiul a cuprins, vineri, o clădire cu mai multe etaje din oraşul Surate, statul Gujarat, India. Între 50 şi 60 de studenţi se aflau în interiorul institutului de învățământ la momentul declanșării incendiului. Unii dintre tineri, și-au pierdut viața după ce au sărit de la etaj în încercarea de a scăpa de flăcări. 

De Andreea Radu,

Cel puţin 15 studenţi au murit şi în jur de 20 au fost răniţi.  În imaginile teribile difuzate pe reţelele sociale pot fi văzuţi tineri care sar de la mai multe etaje încercând să scape de flăcări, potrivit Agerpres.

„Studenţii şi-au pierdut viaţa din cauza focului şi a faptului că au sărit de la etaj”, a declarat pentru AFP Deepak Sapthaley, un responsabil al pompierilor din Surate.

Între 50 şi 60 de studenţi se aflau în interior la momentul declanşării incendiului, a precizat el. Zece dintre ei au murit pentru că au sărit de la etaj, iar cinci din cauza focului. Circa 20 sunt în prezent spitalizaţi.

„Sunt extrem de întristat de tragedia incendiului de la Surate”, a postat pe Twitter premierul Narendra Modi, originar din Gujarat.

„Gândurile mele se îndreaptă către familiile în doliu. Fie ca ele să-şi revină rapid”, a adăugat şeful guvernului, care tocmai a obţinut triumfal un al doilea mandat în urma alegerilor legislative din India.

Focul s-a propagat rapid din cauza materialelor utilizate pentru acoperişul clădirii, potrivit autorităţilor locale. Incendiile accidentale sunt frecvente în India, din cauza reglementărilor permisive şi a nerespectării frecvente a normelor de securitate.

Avertizăm că videoclipul de mai jos conține imagini care vă pot afecta emoțional. 

Foto: Captură YouTube


DOCUMENT | Proiectul de ordonanță pentru ridesharing a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor


 

Close
Închide
  Close