Mergi direct la conținut »
Incendiu în Rezervaţia Delta Dunării. Peste 250 hectare au fost transformate în scrum
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Incendiu în Rezervaţia Delta Dunării. Peste 250 hectare au fost transformate în scrum

Incendiu în Rezervaţia Delta Dunării. Peste 250 hectare au fost transformate în scrum

Focul, care ar fi fost pus intenţionat, a izbucnit în zona localităţii Istria din Constanţa, iar apoi s-a extins rapid, din cauza vântului puternic. Flăcările au izbucnit în jurul orei 11.00, atunci când localnicii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Din păcate, focul a transformat în scrum o suprafaţă de aproximativ 250 de hectare din Rezervaţia Delta Dunării din zona localităţilor Istria, Nuntaşi şi Vadu. În total, aproximativ 250 de hectare de vegetaţie din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au fost transformate în scrum, cel mai probabil şi numeroase animale şi păsări care se aflau în zonă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, 18 pompieri şi 11 voluntari din Istria şi Corbu au intervenit cu trei autospeciale de stingere şi tractoare pentru a lichida incendiul, potrivit Observator.tv. În ultima perioadă,  incendii de vegetație au izbucnit în mai multe zone din țară.

Citește și

Recomandările culturale ale săptămânii. Descoperiți-l pe Bogdan Dumitrache, actorul de teatru, și lecuiți-vă de pesimism cu o carte despre evoluția lumii

 

 

Close
Închide
  Close