De Iulian Cuibar,

Incendiul a izbucnit în zonele unde sunt copiii, 17 persoane, cu vârste cuprinse între 5 şi 20 de ani, fiind evacuate. Pompierii au intervenit cu patru autospeciale dotate cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

„Incendiul a izbucnit la acoperişul cabanei de fete din cadrul Centrului de Reabilitare Şcolară de la Brădet. Este un centru pentru copiii de dizabilităţi, aflat în subordinea DGASPC. Toate fetele au fost evacuate din clădire şi sunt acum în afara oricărui pericol. Pompierii au fost solicitaţi şi intervin la faţa locului. Nu se ştie de la ce a pornit incendiul, urmează să se facă o anchetă în acest sens“, ne-a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov.

Cele 24 de fete cu dizabilități care locuiau în cabana cuprinsă de flăcări a Complexului de Reabilitară Școlară Brădet au fost mutate temporar la Locuința protejată „Casa Chris”.

„În data de 11 ianuarie 2017, în jurul orei 11.00, personalul de serviciu din cadrul Complexului de Reabilitare Școlară Brădet a observat că din acoperișul cabanei de fete din cadrul complexului ieșea fum. Imediat au fost anunțați pompierii, care au intervenit cu 5 autospeciale pentru stingerea incendiilor. La momentul izbucnirii incendiului, în cabană se aflau 24 de fete cu dizabilități, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Conducerea DGASPC Brașov a decis mutarea temporară a fetelor la Locuința protejată „Casa Chris“ din Brădet. Facem precizarea că în luna ianuarie 2016, ca urmare a deciziilor ISU venite după incidentul de la Clubul Colectiv, a fost realizată, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Brașov, ignifugarea acoperișurilor cabanelor de la CRS Brădet”, se arată într-un comunicat al DGASPC.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă