În perioada 3 – 10 iunie, candidaţii la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, trebuie să completeze şi să depună/transmită prin mijloace electronice sau prin poştă documentele tip de înscriere, potrivit site-ului Edupedu.

Încep înscrierile la examenul naţional de bacalaureat. Ce documente trebuie completate

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul de desfăşurare a examenelor. Astfel, în perioada 3-10 iunie are loc înscrierea candidaţilor, urmând ca în perioada 11-17 iunie să se desfăşoare evaluarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

Examenele vor avea loc în intervalul 22-25 iunie, fiind programate astfel: 22 iunie – proba scrisă la limba şi literatura română, 23 iunie – proba scrisă la limba şi literatura maternă, 24 iunie – proba obligatorie a profilului (scrisă), 25 iunie – proba la alegere a profilului şi a specializării (proba scrisă).

Astfel, pe 30 iunie, până la ora 12.00, vor fi afişate rezultatele, urmând ca în intervalul orar 16.00-20.00 să fie depuse contestaţiile. Contestaţiile vor putea fi depuse şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 -12.00. În perioada 1-4 iulie vor fi rezolvate contestaţiile pentru ca pe 5 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Ca şi în cazul Evaluării Naţionale, elevii de clasa a XII-a vor putea susţine examenul de bacalaureat într-o sesiune specială, dacă au avut probleme de sănătate la prima sesiune. Anunţul a fost făcut de premierul Ludovic Orban.

Când Selly ajunge să vorbească precum un polițist pensionat prea devreme. Ce e neregulă cu învățăturile celebrului vlogger despre BAC
Recomandări
Când Selly ajunge să vorbească precum un polițist pensionat prea devreme. Ce e neregulă cu învățăturile celebrului vlogger despre BAC
 

Condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele: organizarea sălilor de examen să se realizeze astfel încât în fiecare candidaţii să fie repartizaţi la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta – faţă/spate; sălile de examen şi sălile în care îşi desfăşoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeaşi clădire; sălile deţin sisteme de supraveghere audio-video.

Ad placeholder

MEC precizează că elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei SARS-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi:

Ministerul Educației a anunțat când se țin sesiunile speciale de Bac și Evaluare Națională pentru elevii afectați de pandemie

METEO 3 iunie. Vremea rece la început de iunie începe să se încălzească. Nu scăpăm însă de ploi

Turismul, pus la pământ de coronavirus. Scădere cu peste 98% a cazărilor în unităţile hoteliere din România

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI