Mergi direct la conținut »
Încep înscrierile pentru Evaluarea Națională 2018

Încep înscrierile pentru Evaluarea Națională 2018. Elevii de clasa a VIII-a trebuie să se înscrie în perioada 4-8 iunie pentru a susține Evaluarea Națională, care începe în mai puțin de două săptămâni.

Conform ordinului de ministru privind structura anului școlar 2017 – 2018, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, 8 iunie 2018. Evaluarea Națională 2018 începe cu proba scrisă la limba și literatura română care este programată să aibă loc 11 iunie 2018.

Pe 13 iunie se va susţine proba scrisă la matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă la limba şi literatura maternă.  Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi în intervalul 14.00-19.00.

Soluţionarea contestaţiilor se va face între 20-22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Încep înscrierile pentru Evaluarea Națională 2018. Calendarul examenelor

  • 4-8 iunie 2018 – Înscrierea la evaluarea națională
  • 8 iunie 2018 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 11 iunie 2018 – Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 13 iunie 2018 – Matematică – probă scrisă
  • 14 iunie 2018 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă
  • 19 iunie 2018 – Afişarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)
  • 19 iunie 2018 – Depunerea contestaţiilor (orele 14:00 – 19:00)
  • 20-22 iunie 2018 – Soluţionarea contestaţiilor
  • 23 iunie 2018 – Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.
Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

La admiterea în liceu, va conta în proporţie de 80% media generală de la Evaluarea Naţională, iar 20% media generală de absolvire a claselor V – VIII.

Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018

Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 la Limba şi literatura română

Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 Limba şi literatura maternă

Modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 Matematică

Lista de modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 au fost construite în funcţie de următoarele trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fişiere pentru examenul naţional de Bacalaureat au fost concepute în concordanţă cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competenţelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăzut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu
Recomandări

De ce merg elevii kenyeni 42 de kilometri pe jos înainte de bacalaureat. Cum arată programul în liceu

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare este instituţia din subordinea Ministerului Educaţiei specializată în evaluare educaţională, având ca atribuţii, printre altele, asigurarea coordonării ştiinţifice şi profesionale a sistemului de examene din învăţământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri şi regulamente pentru organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor în învăţământul preuniversitar.


Citește și CAMPANIE LIBERTATEA/Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă. Poveștile care ar putea să ne ajute să înțelegem și, poate, să reparăm (VIDEO)


 

Close
Închide
  Close