MENIU CAUTĂ
12 Mar. 2017 12:00

UPDATE | Intrusul care a fost reținut în curtea Casei Albe riscă până la zece ani de închisoare

Distribuie

Incident la Casa Albă! Un bărbat cu un rucsac a fost arestat după ce a reușit să intre în curtea Casei Albe. El a fost găsit de un agent al Secret Service la intrarea sudică a reședinței prezidențiale, relatează CNN.

UPDATE 12 martie, ora 12.00: Intrusul a fost identificat drept un cetățean american din California, în vârstă de 26 de ani. Jonathan Tran urmează să apară în fața unei instanțe federale, după ce un judecător a decis ca acesta să fie reținut, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauțiune, relatează Reuters. El riscă până la zece ani de închisoare pentru fapta sa.

Totodată, Donald Trump a avut o primă reacție privind incidentul. El a lăudat agenții Secret Service, afirmând că aceștia au făcut „o treabă fantastică”, dar și că intrusul era „o persoană cu probleme”. Potrivit Reuters, președintele a comentat incidentul înainte de o întâlnire cu membri ai cabinetului și oficiali de rang înalt ai administrației prezidențiale, pe un teren de golf, proprietatea sa, în afara Washingtonului.


Incidentul a avut loc aproape de miezul nopții, în timp ce președintele Donald Trump se afla în Casa Albă.Potrivit sursei citate, intrusul a intrat prin zona de est a Casei Albe, reușind apoi să ajungă până la intrarea din sud a reședinței prezidențiale. În urma incidentului, Casa Albă a fost plasată sub cod portocaliu de securitate, un nivel ridicate de alertă.

Totodată, suspectul a fost arestat și este acum în custodia autorităților. Ofițerii nu au găsit nimic periculos asupra sa. Cu toate acestea, nu este clar ce l-a determinat pe bărbat să sară gardul reședinței prezidențiale aproape de miezul nopții.

În ultimii ani s-au înregistrat mai multe situații  similare. Un incident notabil a avut loc în 2014, când un bărbat a reușit să intre în clădire cu un cuțit în buzunar.

Citește mai multe despre casa alba pe Libertatea.

Comentarii