Mergi direct la conținut »
VIDEO / Incident rasist la bordul unui avion. A refuzat să stea lângă o pasageră de culoare! Acuzații grave aduse companiei aeriene
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO / Incident rasist la bordul unui avion. A refuzat să stea lângă o pasageră de culoare! Acuzații grave aduse companiei aeriene

VIDEO / Incident rasist la bordul unui avion. A refuzat să stea lângă o pasageră de culoare! Acuzații grave aduse companiei aeriene

Un pasager al cursei aeriene FR015, Barcelona-Londra, a surprins vineri, 19 octombrie, un incident rasist șocant la bordul aeronavei îm care se afla. După ce a postat imaginile pe o rețea de socilizare, un val de critici și comentarii negative s-a abătut la adresa companiei aeriene care efectua zborul, Ryanair.

În imagini se vede cum un bărbat țipă și jignește o femeie de culoare, în vârstă de 77 de ani, iar userii acuză personalul de bord de reacție timidă și insuficientă, în acest caz, scrie The Guardian.

Mai mult, conducerea companiei ar fi raportat incidentul abia la destinație, la o secție de poliție din Essex, și abia după ce a primit un feedback negativ. Pentru comentatori, nu a fost suficientă mutarea femeii din locul său și spun că ar fi trebuit gestionat mult mai bine acest incident.

Bărbatul a numit-o pe femeie „nemernică neagră și urâtă”, iar când aceasta îi răspunde într-o engleză cu accent jamaican, acesta îi spune „să nu vorbească într-o limbă străină” cu el.

Scandalul de la bord a plecat de la faptul că femeia se mișca încet printre scaune, iar bărbatul nu a putut ajunge mai repede la locul său. Doar că bătrâna avea un motiv bine întemeiat, pentru gestul său: era bolnavă de artrită.

Ulterior, o purtătoare de cuvânt a poliției din Essex a declarat că lucrează, alături de compania aeriană și autoritățile din Spania, pentru rezolvarea investigației.

„Poliția din Essex ia foarte în serios ofensele de acest tip și ne dorim ca incidentele să fie raportate cât mai des”, a spus aceasta.

 

Recent, un alt incident șocant a avut loc în timpul unui zbor. Însă, în acel caz, 15 oameni au fost răniți, iar cabina avionului a fost devastată, din cauza unor turbulențe puternice.


Citește și… Joc pe calculator despre discriminare. Cine ajunge primul la finish: homosexualul, romul, punk-istul sau corporatistul?


 

Close
Închide
  Close