Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

FOTO & VIDEO / Incidente la Catedrala Mântuirii Neamului. Oamenii au dărâmat gardurile

Incidente la Catedrala Mântuirii Neamului din Capitală, acolo unde enoriașii nu au mai avut răbdare să stea la coadă. Catedrala Mântuirii Neamului este deschisă joi, 29 noiembrie, până la ora 15:00, astfel că oamenii care au venit să o viziteze n-am mai avut răbdare să aștepte să le vină rândul.

De Dana Aramă,

FOTO – Vlad Chirea

Totuși, s-ar putea ca programul de vizitare să fie prelungit, pentru ca toți oamenii să ajungă la altar. La această oră, mai sunt câteva sute de persoane, la coadă, în fața altarului.

Potrivit dcnews.ro, mii de oameni, obosiți de așteptare și înfrigurați, s-au îmbulzit să ajungă la altar. Au dărâmat gardurile puse de Jandarmeria Română și au năvălit în interiorul Catedralei Mântuirii Neamului.

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită duminică, la ea participând zeci de mii credincioși din toate colțurile țării și 100 de preoți. Slujba a fost oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, alături de un sobor de mitropoliţi şi preoţi. Conform spaţiului interior disponibil, în timpul Sfintei Liturghii au avut acces în interiorul Catedralei cei 2.000 de invitaţi oficiali.

FOTO – Vlad Chirea


Citește și: VIDEO/ Şedinţa solemnă de Centenar, marcată de parlamentari cu jocuri pe telefon, poze şi muzică în căşti. Reacţia unui senator filmat distrându-se: „Aşa, şi?”


 

Close
Închide
  Close