Mergi direct la conținut »
Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 1,58%, cel mai mare nivel din ianuarie 2015. Cu cât au crescut dobânzile
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 1,58%, cel mai mare nivel din ianuarie 2015. Cu cât au crescut dobânzile

Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 1,58%, cel mai mare nivel din ianuarie 2015. Cu cât au crescut dobânzile

Indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 1,58%, față de 1,46%, nivelul atins cu o zi înainte, și față de 1,11%, înregistrat luni, potrivit informațiilor furnizate de BNR. Este cel mai mare nivel înregistrat din ianuarie 2015.

Indicele ROBOR la 3 luni reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele. În funcție de acesta se calculează ratele la creditele în lei. Sunt afectați în special românii cu credite Prima Casă. La acestea, dobânda este calculată printr-o formulă, respectiv indicele ROBOR la trei luni plus doi. La rezultatul obținut se mai adaugă apoi comisionul de 0,45% pentru Fondul de Garantare, plus comisioanele bancare.

Potrivit zf.ro, dobânzile au crescut cu 75% faţă de luna trecută şi cu aproape 50% faţă de luni.

Scumpiri de la 1 octombrie

Consecință a creșterii indicelui ROBOR, ratele la bănci ale românilor vor crește și ele, odată cu nivelul ROBOR. Nu sunt singurele scumpiri care îi vor aștepta pe români de la 1 octombrie. Astfel, de luna viitoare, energia, gazele, carburanții și călătoriile cu taxiul vor costa mai mult. Citește AICI care sunt cauzele.


VIDEO/ Legenda mormântului sacru din România unde îţi rupi hainele şi ţi se împlinesc dorinţele

Close
Închide
  Close