Mergi direct la conținut »
Indundații într-o comună din Bistrița-Năsăud. Aproape 30 de persoane au fost deja evacuate
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Indundații într-o comună din Bistrița-Năsăud. Aproape 30 de persoane au fost deja evacuate

Indundații într-o comună din Bistrița-Năsăud. Aproape 30 de persoane au fost deja evacuate

Aproape 30 de persoane din localitatea Jelna (comuna Budacu de Jos), județul Bistrița-Năsăud au fost evacuate, miercuri, după ce casele lor au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud. Locuitorii au fost avertizați de pericol, prin intermediul sistemului RO-Alert.

De Dragoș Tănase,

La Jelna, au fost inundate în jur de 50 de gospodării, iar odată cu scăderea debitului, cei evacuaţi se vor putea întoarce la casele lor.

La numărul de urgenţă unic 112 au fost primite, în cursul după-amiezii de miercuri, odată cu intrarea în vigoare a unui cod portocaliu de vreme extremă, sute de apeluri de la cetăţeni, relatează Agerpres.

Principalele zone afectate au fost municipiul Bistriţa şi localităţile sale componente Ghinda şi Slătiniţa, precum şi localităţile Dumitra, Jelna şi Monor.

Prioritare au fost cazurile de evacuare a persoanelor aflate în pericol, celelalte probleme semnalate urmând a fi rezolvate punctual de către pompierii militari sau de către voluntarii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Află prognoza meteo pentru perioada 16 – 26 mai 2019. Vremea începe să se încălzească!

FOTO: Arhivă


Citește și:

Inundații puternice în peste 20 de localități din Neamț. Zeci de gospodării, drumuri și terenuri, acoperite de ape (FOTO&VIDEO)


 

Close
Închide
  Close