Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri

Inundații puternice în peste 20 de localități din Neamț. Zeci de gospodării, drumuri și terenuri, acoperite de ape / FOTO&VIDEO

Pagube uriașe, produse de inundații în ultimele 24 de ore în județul Neamț. Șuvoaiele au pătruns în zeci de gospodării, terenuri agricole și fântâni. De asemenea, apele au invadat drumuri și poduri din 22 de localități.

De Răzvan Mihalașcu,

Cinci persoane din satul Crăieşti, comuna Bozieni şi 4 persoane din satul Solca, comuna Oniceni, au fost evacuate din calea viiturilor de către pompieri.

Potrivit Agerpres, inundaţiile au distrus două case din localitatea Crăieşti şi șapte gospodării din localitatea Ion Creangă.

Viiturile au intrat în 80 curţi din localitatea Solca, șapte curţi în satul Ion Creangă, cinci din Doljeşti şi patru din Crăieşti, au precizat reprezentanții ISU Neamț.

De asemenea, aproape 134 hectare de terenuri agricole au fost inundate şi 64 de fântâni au fost colmatate.

Drumuri și poduri, afectate de inundații în Neamț

Viiturile au afectat 7,6 kilometri din DJ 2007 A, în comuna Boghicea, 300 de metri din DJ 159 în comuna Oniceni, 200 de metri din DJ 241 C din comuna Oniceni şi un kilometru din DJ 159, din comuna Valea Ursului. Au fost afectaţi şi aproape 10 kilometri de drum comunal.

Cinci poduri şi 33 de podeţe au fost avariate din cauza creşterii debitelor pâraielor.

Judeţul Neamţ este vizat de un cod portocaliu meteorologic şi hidrologic până marţi seara la ora 23,00.

Și în județul Vaslui, zeci de locuințe și gospodării au fost inundate în urma ploilor torențiale.

sursă foto&video: stiri-neamt.ro


Citește și:

O rută europeană trece printr-un cartier de rudari din Giurgiu. Trei instituții se războiesc și între timp oamenii mor în accidente!


 

Close
Închide
  Close