MENIU CAUTĂ
05 Iun. 2012 15:43

Inimioare din România operate în Germania

Distribuie

Unicul centru de chirurgie cardiacă pediatrică de la Târgu Mureş nu face faţă numărului de copii cu probleme. Din această cauză, statul plăteşte, în baza formularului E 112, intervenţiile pe cord în spitale din străinătate.

Cei mai mulţi părinţi au ales clinica doctorului Săndică, un om care depune toate eforturile pentru a-i ajuta moral, ba chiar şi financiar, iar asupra copiilor îşi canalizează toată priceperea. Poveştile mamelor venite din Germania cu puiuţii lor sănătoşi sunt uimitoare pentru cei ce nu au avut de-a face decât cu sistemul sanitar românesc. Libertatea vă prezintă iniţiativa unor mămici ai căror micuţi au fost salvaţi de medicul Eugen Săndică. În numele lor a vorbit Ioana Răduţă, mama lui Vlăduţ.
“Pe data de 26 iulie am născut un băieţel - Vlad Florin - şi la două zile de la naştere i s-a descoperit o malformaţie cardiacă - Tetralogie Fallot. Cu durere, tristeţe şi întrebări am început să căutam clinici unde micuţul ar putea fi operat. Tot ce pot să spun este că sistemul românesc de sănătate ne-a dezamăgit... Şi astfel, căutând pe internet, am aflat de dl dr. Eugen Săndică. Pe 19 aprilie 2012, băieţelul nostru a fost operat. Intervenţia chirurgicală a durat 4 ore, iar dl dr. Săndică a reparat toate defectele inimioarei băieţelului nostru. Acum Vlad se simte foarte bine şi se observă diferenţa: este mai activ, nu mai oboseşte, mănâncă foarte bine. Ce să vă spun... suntem fericiţi! În Germania erau foarte mulţiromâni trişti, deoarece starea copiilor era gravă, iar apoi erau fericiţi că micuţii lor s-au însănătoşit.

A primit un tablou cu chipul micuţilor salvaţi


Cum să îi mulţumim noi acestui om special şi cu nişte mâini de înger? Cum să-i mulţumim că salvează copii neoperabili în România? Înainte de plecare, împreună cu mămicile de inimioare speciale am demarat un proiect: realizarea unui tablou de canvas cu fotografii cu copilaşii pe care domnul doctor i-a salvat. Şi astfel m-am întors în Germania înarmată cu un tablou mai special şi mai valoros decât orice operă de artă. Domnul doctor a fost emoţionat… bucuros… şi imediat a început să se uite la copilaşii lui. Acolo sunt sufletele noastre speciale”, ne-a relatat fericită Ioana Răduţă.

Cum ne poţi contacta

  • Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: [email protected].
  • Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected].
  • Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.
Comentarii