Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Inis Neziri din Albania a câștigat Cerbul de Aur 2018. Lista laureaților festivalului de la Brașov

Inis Neziri  din Albania a câștigat Cerbul de Aur 2018, marele premiu al Festivalului Internațional de muzică de la Brașov. Câștigătorul va merge acasă și cu un premiu de 25.000 de euro, pe lânga mult râvnita statuetă.

Fotografii: Dumitru Angelescu

Lista câștigătorilor:

Cerbul de Aur – Inis Neziri (Albania)

Locul 1 –Olivier Kaye (Belgia)

Locul 2 –Antonia Gigovska(Macedonia)

Locul 3 –Kelly Joyce (Franţa)

Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti – Raluca Bejușcă (România)

Premiul Municipiului Braşov – Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)

Premiul Judeţului Braşov – Damiano Borgi (Italia)

Premiul Publicului – Olivier Kaye (Belgia)

Premiul Presei Festivalului –Ovidiu Anton (România)

Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune – Lidia Isac (Republica Moldova)

La ediția din acest an, juriul a fost format din personalități de renume ale scenei artistice din România și nu numai: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România).

Premiile puse în joc sunt consistente. Astfel XXX, câștigătorul trofeului cerbul de Aur 2018 a încasat un premiu în valoare de 25.000 de euro, sumă care îi va fi virată în cont în termen de 30 de zile de la gala festivalului.

Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
Recomandări
Un pacient de la spitalul ROL 2 din Otopeni condamnă condițiile din corturile militare: „Am primit și biscuiți expirați”. Spitalul acuză o eroare umană
 

Câștigătorul locului 1 a obținut un premiu de 15.000 de euro, cel de pe locul 2 – 10.000 de euro și cel de pe poziția a treia – 5.000 de euro.

De asemenea, câștigătorii premiilor premii speciale au primit premii a căror valoare totală se ridică la 10.000 de euro. Bugetul de premiere este de 65.000 de euro.

În această seară, pe scena Cerbului de Aur au susținut recitaluri Nicole Scherzinger – lead singer al trupei Pussycat Dolls -, Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans şi Carlas Dreams!

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.

Afacerile medicilor: refuzate să facă gratuit ecografiile din timpul sarcinii, pacientele Spitalului Argeș spun că doctorii le cheamă la cabinetele lor din privat
Recomandări
Afacerile medicilor: refuzate să facă gratuit ecografiile din timpul sarcinii, pacientele Spitalului Argeș spun că doctorii le cheamă la cabinetele lor din privat
 

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Cei 18 concurenți care au concurat la ediția 2018 a Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Kelly Joyce (Franţa)

Antonia Gigovska(Macedonia)

Karl William Lund (Marea Britanie)

Amaliya Margaryan (Armenia)

Ovidiu Anton (România)

Tiziana Camelin (Italia)

John Karayiannis (Cipru)

Inis Neziri (Albania)

Basti (San Marino)

Olivier Kaye (Belgia)

Omer Netzer (Israel)

Lidiei Isac (Republica Moldova)

Jorge Gonzalez (Spania)

Damiano Borgi (Italia)

Ryan O’Shaughnessy (Irlanda)

Dora Gaitanovici (România)

Dinaya (Kazakhstan)

Raluca Blejuşcă (România)


Citește și: VIDEO/ A supravieţuit atacurilor turcilor, dar nu şi nepăsării statului. Castelul Martinuzzi, o ruină plină de legende


 

Close
Închide
  Close