De Cătălin Tolontan, Adriana Oprea, Alexandra Nistoroiu, Delia Marinescu,

Read here the English version

de Delia Marinescu, Alexandra Nistoroiu, Adriana Oprea și Cătălin Tolontan
Ieri, în satul Olteni, aflat la 7 kilometri de Râmnicu Vâlcea, Vasile Mutu și Florentina Pătru abia reveniseră din Franța. 

Ei s-au întors după ultimatumul asistentei sociale. Riscau să rămână fără indemnizația de creștere a copiilor după ce și-au lăsat fetele și băieții la rude, inclusiv pe mezinul Constantin, fără să îndeplinească formele legale necesare, dar părinții continuând să încaseze banii ca și cum ar fi cei care îi îngrijesc pe cei mici. 

I-am găsit în curtea casei roz, unde cei de la NYT au filmat 11 oameni înghesuiți. Acum erau doar ei și copiii.

Discutau cu Ilie Mărunțelu, alesul local al Partidei Romilor.

”De ce ați pus fără acordul meu? Eu v-am dat acceptul? Eu dacă vă fotografiez și spun despre dvs că sunteți prostituată, v-ar conveni?”, a început Vasile Mutu să strige către reportera Libertatea.

Ziarista le-a cerut detalii despre cea mai gravă acuzație de persecuție etnică, aceea că mama ar fi fost sterilizată fără voia ei, la nașterea lui Constantin, în Spitalul Județean Vâlcea.

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: „Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”
Recomandări

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: „Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”

 

– E adevărat că v-au legat trompele?
– De unde până unde îmi cereți mie dumneavoastră socoteală? Nu vreau să intrați în viața mea personală.
– Viața dumneavoastră este publică, pe internet.
– Eu am spus la americani, nu la dumneavoastră.

Vasile și Florentina au devenit, destul de repede, nervoși, dar, o vreme, au rămas într-o manieră normală de adresare.

”Eu știu din altă parte că trebuie să îți dau acordul să vii să mă filmezi. Până n-am dat acordul la America, n-au venit la mine acasă”, a spus Florentina Pătru. 

Reporteră: V-au plătit să vorbiți?
Florentina: Dar nu vă interesează.
– La telefon mi-ați zis că v-au plătit.
Vasile: Vă rog frumos să ieșiți afară (ne dă afară din curte).

Momentul transfigurării a fost când femeia și-a văzut scrisul pe documentul de la spital

Discuția a continuat pe stradă, în afara curții.

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus
Recomandări

Anunțul stupefiant care face înconjurul lumii! Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vindecat de coronavirus

 

”Am avut oameni acolo (n.r în America) care m-or ajutat și care le mulțumesc din tot sufletul. Datorită la femeia care ne-a dat la ziar. Fără dânsa nu făceam nimic. Dar dvs. mai rău ne băgați bețe în roate”, a explicat Florentina de ce e supărată pe presa din România.

Ilie Mărunțelu i-a arătat Florentinei pe telefon articolul din Libertatea, cu facsimilul acordului pe care ea și l-a dat în 11 octombrie 2017, pentru a-i fi legate trompele: ”N-ai văzut pe telefon semnătura ta: «Sunt de acord»?. Ești nebună? Acum am văzut. Scrie așa: «Solicit legătura…»”. 

Foaia de evoluție a pacientei, în care Florentina Pătru a scris: ”solicit legatura tompelor” | Foto: Libertatea

Florentina Pătru s-a uitat înlemnită către reporteră: ”O căutat doamna la spital?!”.

În acest moment, lucrurile au luat-o razna și atât Florentina, cât și Vasile au devenit violenți verbal și amenințători.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Atașăm înregistrarea audio a momentului cel mai tensionat:Florentina Pătru: Dumneata ai căutat la spital, ai fost la spital?
Reporter: Da

– Ei, și de ce vreți să băgați bețe în roate?
– Nu vrem să băgăm, doamnă, bețe în roate

– Nu ți-e frică de Dumnezeu?
– Mi-e foarte.

– Vă rog frumos să plecați imediat de aici. Hai, că te iau cu piatra!
– Cum să mă luați cu piatra?

– Pleacă de aici! Cu ce drept ai căutat tu acolo la mine la spital? Cu ce drept ai căutat tu fără acordul meu? (a luat un pietroi în mână și l-a ridicat)
– Doamnă, nu dați în mine.
Florentina Pătru: F***-ți morții mă-tii de miloagă.

Ilie Mărunțelu, reprezentantul Partidei Romilor, a intervenit și i-a rugat pe Florentina și Vasile să se calmeze.

Reportera: Noi vrem să știm adevărul. Dacă în România…
Vasile: Băi dar tu ești chiar culmea! Tu ești chiar nebună? Că te fac nebună. Ai pronunțat același cuvânt: “vrem, vrem”. Ce vrei să afli? Tu ești surdă și nebună. (…) Dacă mai publici mult, nu e bine!
Florentina: Zi-i să dea să plece, să nu mai dea cu piciorul pe aici, că a dracu să fiu cu apă fiartă dau după voi… vă rog frumos să plecați. Te omor și dacă fac pușcărie, da’ te omor.

Vasile Mutu are trei condamnări în Europa în septembrie, octombrie și noiembrie 2016

În februarie 2018, Vasile Mutu a trecut granița Mexic-SUA și a cerut azil politic în Statele Unite pentru persecuție etnică în România. Dar a fost refuzat și închis într-un centru de detenție din Texas. Copilul de patru luni cu care a încercat să intre în SUA, Constantin, a fost separat în îngrijirea unei familii americane, parte a unei unei măsuri extrem de contestate a președintelui Trump. Tatăl și fiul au fost repatriați în România, pe rând, în vara lui 2018 | Foto: Facebook.com / Kornea Kapatoos

Cazierul internațional al lui Vasile Mutu, consultat de Libertatea, conține următoarele condamnări:

1. Septembrie 2016 – condamnare pentru fraudă și înșelăciune – Tribunal Correctionnel Nantes (Franța): amendă penală însoțită de confiscare

2. Octombrie 2016 – condamnare pentru furt cu violență și amenințare – Augsburg (Germania): 10 luni de închisoare cu suspendare.

3. Noiembrie 2016 – condamnare pentru fraudă și înșelăciune – Tribunal Correctionnel Tarascon (Franța): 4 luni de închisoare.

În România, Vasile Mutu este în prezent inculpat în urma unei bătăi cu topoare între două familii, care a avut loc pe 14 ianuarie 2019 în pensiunea Paradis, din Râmnicu Vâlcea. 

Cei răniți au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar femeile și bărbații care s-au încăierat au refuzat internarea și și-au retras rapid plângerile unii la adresa altora.

”Sperau că astfel Parchetul va înceta urmărirea penală, dar procurorii de pe lângă Judecătoria Vâlcea au continuat dosarul penal, pentru că există filmarea din interiorul localului și infracțiuni care nu se sting prin împăcarea părților”, au declarat surse judiciare pentru ziar. 

În imaginile video care sunt probe la dosar se distinge cum Vasile Mutu este unul dintre cei care a început bătaia. Dosarul este în cercetare la Parchet.

Foto principală: Facebook.com / Kornea Kapatoos

English version: AUDIO RECORDINGS. The family seeking political asylum in the USA for ethnic-based persecution threaten to throw stones at the journalists: „Ill kill you, should I go to jail!” The man has three convictions in Europe, out of which one is in Germany, for robbery

Citeşte şi:

Povestea spusă „fără teamă sau favoruri” a familiei de români cu care The New York Times a lovit în Trump. Tatăl lui “Baby Constantin” are două condamnări în Franța și este cercetat pentru violență într-un dosar penal la Râmnicu-Vâlcea. Mama a spus că a fost sterilizată forțat în România, deși cererea scrisă cu mâna ei e la Spitalul Județean

English version: The story unwrapped “without fear or favor” about the Romanian family The New York Times has used to attack Trump. «Baby Constantin»s father has been convicted twice in France and he is under investigation for a violent crime in Râmnicu-Vâlcea. The mother stated she had been abusively sterilised in Romania, although her consent is filed at the County Hospital


Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare