Mergi direct la conținut »
Înregistrări controversate cu Țuțuianu criticând miniștrii PSD: ”Fie prostul cât de prost, mintea vine după post”. Cum comentează senatorul spusele sale
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Înregistrări controversate cu Țuțuianu criticând miniștrii PSD: ”Fie prostul cât de prost, mintea vine după post”. Cum comentează senatorul spusele sale

Înregistrări controversate cu Țuțuianu criticând miniștrii PSD: ”Fie prostul cât de prost, mintea vine după post”. Cum comentează senatorul spusele sale

Mai multe înregistrări în care Adrian Ţuţuianu critică sau ironizează PSD și membri importanți ai partidului au fost făcute publice de România TV. În ultima dintre acestea, senatorul de Dâmbovița îi ironizează pe Claudiu Manda şi Lia Olguţa Vasilescu, scrie Mediafax.

“Au mai luat cuvântul Olguţa Vasilescu, care începuse şi ea să dea lecţii că nu ştiu şi ce. I-am zis cam asa, că face parte din categoria miniştrilor care au senzaţia că dacă s-au aşezat pe un scaun sunt şi ei mai deştepţi. Era pe vremea comuniştilor o vorbă: «Fie prostul cât de prost, mintea vine după post». A ieşit Claudiu Manda că i-am atacat-o pe doamna (Lia Olguţa Vasilescu – n.r.), mi-a spus că e fericit că e contemporan cu mine. I-am spus că îi foloseşte. M-a înjurat mai temeinic decât alţii”, afirmă Adrian Ţuţuianu, potrivit înregistrării audio prezentate, miercuri seară, de România TV.

Senatorul PSD aminteşte şi de Ioana Bran, ministrul tineretului şi sportului, despre care spune, în discuţia cu primarii social-democraţi din judeţul Dâmboviţa, că este “o fătucă simpatică, dar nu a lucrat toată viaţa ei intr-o funcţie ca asta. Săptămâna viitoare e un proces cu tac-su şi frate-su pe evaziune fiscală”.

Este a doua înregistrare transmisă de canalul TV după ce cu o zi înainte a prezentat una în care senatorul de Dâmbovița spunea că PSD e “un partid de maimuţe”, deoarece a acceptat ca Liviu Dragnea să o propună premier pe Sevil Shhaideh.

Senatorul PSD a prezentat şi un sondaj în care Klaus Iohannis ar câştiga alegerile prezidenţiale, în turul doi, în faţa unor potenţiali candidaţi precum Liviu Dragnea, Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu.

În înregistrare, Țuțuianu vorbește și despre scrisoarea împotriva lui Dragnea. “Noi ăștia trei (n.r. – Țuțuianu, Gabriela Firea și Paul Stănescu, semnatarii scrisorii anti-Dragnea) am avut cel mai mare curaj și am venit să creăm un bulgăre de zăpadă. Paul Stănescu a spus cam așa, în stilul lui, mai cu armetica: băi ăștia care vreți cu Dragnea, luați-l de mână și mergeți cu el prin București, prin Brașov. Dacă lumea vă primește bine, noi suntem niște idioți”.

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni
Recomandări

O femeie de 70 de ani cu COVID-19 a fost găsită moartă în casă de către îngrijitoarea ei, în Giulești. După 12 ore de sunat la DSP și Ambulanță, nu a fost ridicată de nimeni

 

Țuțuianu mai apare în înregistrări, amenințând că “blocăm tot la Camera Deputaților dacă lucrurile nu se schimbă”, referindu-se la o potențială tactică a nemulțumiților anti-Dragnea de a împiedica realizarea majorității PSD în Camera Deputaților la legile importante. “La Senat nu sunt probleme, dar la Camera Deputaților, care e decizională pe multe subiecte, blocăm tot”, a spus Țuțuianu.

 

În cursul zilei de miercuri, după ce au apărut primele înregistrări, Țuțuianu s-a apărat, spunând că au fost scoase din context și că dacă va fi dat în judecată de colegii săi pe care i-a atacat se va apăra în instanță.

Singurătate în spital, după izolare acasă: „De ce se poartă, mamă, așa cu mine?”
Recomandări

Singurătate în spital, după izolare acasă: „De ce se poartă, mamă, așa cu mine?”

 

Vorbind despre faptul că a spus despre Dănuţ Andruşcă, ministrul economiei, că este “atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbeşte cineva cu el”, senatorul dâmbovițean spune că “expresia nu-mi aparţine mie, aparţine unui om din Ministerul Economiei, dar nu am nici o îndoială că există un anume suport pe acest subiect. Dacă dânsul vrea să facă un asemenea gest, vă asigur că voi merge în instanţă, ştiu să mă apăr, sunt avocat de meserie şi ştiu foarte bine ce vorbesc”.

În ceea ce privește “PSD, partid de maimuțe”, Țuțuianu spune că se include și pe el în această categorie și că s-a referit la faptul că membrii de partid au acceptat ca “un lider de partid să nu-şi anunţe propriii colaboratori care este propunerea de prim-ministru, şi am acceptat-o cu toţii. Când am folosit acea expresie, am folosit-o ca o tuşă care să arate ridicolul situaţiei şi mă includ şi eu în categoria celor care s-au comportat în acel fel”.

Presa americană în era COVID-19: documentarul românesc „Colectiv” a prevestit criza sanitară din întreaga lume, cauzată de corupție
Recomandări

Presa americană în era COVID-19: documentarul românesc „Colectiv” a prevestit criza sanitară din întreaga lume, cauzată de corupție

 

Reacționând la a doua înregistrare, în care îi era menționat numele, Claudiu Manda a declarat că toate aceste afirmaţii ale lui Adrian Ţuţuianu ar trebui să fie discutate la următoarea şedinţă a Comitetului Executiv al PSD şi că senatorul din Dâmbovița are o problemă dacă a început să fie înregistrat de colegii de partid, iar astfel de discuţii să apară în spaţiul public.

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a dezminţit că discuţiile în CEx au decurs în felul în care le-a relatat Adrian Ţuţuianu. Ea a adăugat că Ţuţuianu ar trebui să îşi ceară scuze faţă de colegii de partid şi că felul în care vorbeşte despre ceilalţi social-democraţi “nu îl onorează”.


Citește și: „Se dorește îndepărtarea pacienților români!” – Prinși într-un uriaș scandal de fraudă, medicii de la AKH Viena se apără cu aceleași replici precum spitalele noastre!


 

Close
Închide
  Close