De Răzvan Mihalașcu,

Vedetele și influencerii care sunt urmăriți de mii de oameni pe rețelele de socializare au încheiat contracte pentru a promova îmbrăcăminte, produse alimentare și alte obiecte. Producătorii de țigări au apelat la celebrități, precum cântăreața britanică Lily Allen sau actorul Rami Malek, distins cu premiul Oscar, pentru a promova țigările electronice pe rețelele de socializare, notează Reuters.

View this post on Instagram

If you cant beat em join em

A post shared by LILY ALLEN 2.0 (@lilyallen) on

Folosirea țigărilor electronice a luat însă amploare în Statele Unite, iar moartea mai multor persoane a fost pusă pe seama vapatului (fumatul de țigări electronice). În consecințe, autoritățile au început să verifice cu atenție aceste produse, precum și modul în care sunt promovate.

Astfel, Facebook și Instagram au interzis pe platformele de socializare reclamele la produsele din tutun de pe conturile producătorilor, iar ulterior au decis să interzică și postările sponsorizate de pe profilele influencerilor.

„Conținutul prin care sunt promovate țigările electronice, produsele din tutun și armele va fi interzis”, a anunțat miercuri Instagram.

Decizia vine în contextul în care Autoritatea care reglementează publicitatea în Marea Britanie (ASA) le-a interzis producătorilor de țigări să mai facă reclamă la țigări electronice pe rețelele de socializare.

Potrivit BBC, cel puțin 18 persoane au murit în Statele Unite, decesul acestora fiind pus pe seama folosirii țigărilor electronice.

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre