Mergi direct la conținut »
INSTANŢA A DECIS: BECALI RĂMÂNE CU SPORUL DE PEDEAPSĂ DE 6 LUNI
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > INSTANŢA A DECIS: BECALI RĂMÂNE CU SPORUL DE PEDEAPSĂ DE 6 LUNI

INSTANŢA A DECIS: BECALI RĂMÂNE CU SPORUL DE PEDEAPSĂ DE 6 LUNI

De Simona Josan,

Magistraţii constănţeni au respins miercuri solicitarea avocaţilor lui Gigi Becali, condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare în dosarul „Valiza”, privind reducerea pedepsei cu şase luni. Apărătorii latifundiarului din Pipera pot contesta decizia Instanţei.
În urmă cu două săptămâni, reprezentanţii legali ai fostului patron al Stelei au înaintat o cerere prin care cereau diminuarea cu jumătate de an a pedepsei cu închisoarea, pe motiv că noul Cod Penal nu mai incriminează o serie de fapte pentru care a fost deja codamnat. Atunci, apărătorii lui Becali – condamnat pentru dare de mită în dosarul „Valiza”, au precizat că faptele acestuia nu au avut legătură cu neîndeplinirea, ci, din contră, cu îndeplinirea atribuţiilor, astfel încât cele două echipe implicate în acest caz să îşi apere şansele în mod corect.
Apărătorii omului de afaceri au făcut referire atunci la cele două infracţiuni de dare de mită: din 2006, când ar fi vrut să premieze jucătorii echipei Gloria Bistriţa, şi din 2008, când a încercat premierea echipei Universitatea Cluj, pentru atât una, cât şi cealaltă să-şi apere corect şansele în partidele din campionat.
 

Close
Închide
  Close