Mergi direct la conținut »
Mega Image, obligată de instanță să-i plătească fostului angajat rămas invalid 500.000 lei și 500 lei pe lună!
Ştiri Libertatea > Ştiri > Mega Image, obligată de instanță să-i plătească fostului angajat rămas invalid 500.000 lei și 500 lei pe lună!

Mega Image, obligată de instanță să-i plătească fostului angajat rămas invalid 500.000 lei și 500 lei pe lună!

Un angajat călcat de motostivuitor și pensionat cu grad de invaliditate cere despăgubiri de trei milioane de lei de la angajatorul său, rețeaua de supermarketuri Mega Image.

De Cătălin Doscaș,

Judecătorul Lucian Costin Gheorghe, de la instanța din Cornetu, Ilfov, a dat vineri sentința în dosarul în care Mega Image a fost dată în judecată de un fost angajat, ajuns invalid.

Călcat de un motostivuitor în depozitul corporației și pensionat pe caz de boală, cu piciorul nevindecat nici astăzi, la peste un an de la accident, Florică Cercel a cerut 3 milioane de lei de la lanțul de supermarketuri.

A primit 500.000 de lei și diferența dintre pensia de invalid și salariul minim pe economie, cam 500 de lei pe lună. Acești 500 de lei îi va încasa, cu mare probabilitate, pentru tot restul vieții, pentru că este invalid.

Mega Image și Gabriel Ene trebuie să îi plătească lui Florică Cercel, potrivit deciziei instanței:

  • diferenţa dintre pensia de invaliditate primită în iulie 2017 şi valoare netă a salariului minim pe economie, lunar, ”până la ameliorarea stării de sănătate care ar determina recuperarea capacităţii de muncă”;
  • daune materiale de 1.841,20 de lei;
  • daune morale de 500.000 de lei.

Gabriel Ene, angajatul Mega Image care a dat cu motostivuitorul peste Florică Cercel, a fost condamnat de judecătorul de la Cornetu la un an și șase luni de închisoare, pentru vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă
Recomandări

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă

 

Ene nu va executa pedeapsa, dar va rămâne sub supraveghere timp de doi ani. Dacă în cei doi ani de supraveghere comite o altă faptă penală și primește o altă condamnare, va executa și această pedeapsă.

Judecătorul care a dat sentința l-a mai obligat pe Gabriel Ene să presteze timp de 45 de zile muncă în folosul comunităţii, la Primăria Popeşti-Leordeni sau la Primăria Glina.

Mai mult, Ene trebuie să plătească și 2.500 de lei cheltuieli judiciare, din care 1.500 de lei pentru urmărirea penală şi 1.000 de lei pentru judecată.

Mega Image și Gabriel Ene mai trebuie să plătească, împreună, 75.618,47 de lei Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni”, unde a fost internat Florică Cercel, după ce a fost lovit de motostivuitor.

Ambele părți au dreptul la apel, iar avocatul Vlad Hosu, cel care reprezintă victima accidentului de muncă, a anunțat deja că ”vom ataca sentința”.

Clorochina, un medicament antimalarie văzut ca potențial tratament pentru COVID-19, interzis în multe spitale din cauza efectelor secundare severe
Recomandări

Clorochina, un medicament antimalarie văzut ca potențial tratament pentru COVID-19, interzis în multe spitale din cauza efectelor secundare severe

 

El se bazează pe faptul că detectivii particulari angajaţi de corporaţie ca să dovedească faptul că fostul angajat e un escroc, nu e invalid, l-au filmat din eroare, pe fratele acestuia mai mic cu trei ani și au adus probe nereale în instanță!

Cei doi frați seamănă, însă unul poate merge normal, iar celălalt, pensionat pe caz de boală după accidental din depozitul Mega Image, este dependent de cârje.

Sentința definitivă se mută la Curtea de Apel București, unde e posibil ca și Mega Image să facă apel.

  • Florică Cercel, 38 de ani, a fost călcat de un motostivuitor în prima sa zi de muncă la Mega Image.
  • A fost pensionat cu invaliditate.
  • Când a cerut despăgubiri, Mega Image a pus detectivii pe urma sa.
  • Libertatea a aflat că „spionii” corporației au adus în instanță imagini în care îl arătau pe fostul angajat al lanțului de supermarketuri cum mergea normal în fața casei.
  • Numai că, din greșeală, detectivii îl filmaseră pe fratele lui Florică, care nu e geamăn, dar seamănă!
  • După aproape un an şi 13 termene, procesul lui Florică Cercel împotriva gigantului Mega Image a trecut de prima repriză. Astăzi, Judecătoria Cornetu a dat verdictul în acest caz uluitor de accident de muncă. 

Primul episod al investigației: EXCLUSIV/Mega Image angajează detectivi ca să dovedească escrocheria unui fost angajat care îi cere trei milioane de lei!

Al doilea episod al investigației: EXCLUSIV/ ȘOC ÎN TRIBUNAL LA PROCESUL DE 3 MILIOANE DE LEI. VIDEO: Detectivii angajaţi de Mega Image l-au filmat din greșeală pe frate, în loc de invalid!

Într-un caz similar din Anglia, un avocat român a câștigat despăgubiri de milioane de lire pentru clientul său

Close
Închide
  Close