Povestea începe dezechilibrat.

Un muncitor remunerat cu salariul minim pe economie şi un mamut internaţional ale cărui afaceri în România depășesc cifra de un miliard de euro.

Omul se trezește cu piciorul strivit în depozitul Mega Image. David şi Goliat, nu-i greu de înțeles spre cine se îndreaptă simpatia.

Dar, în această incredibilă poveste adevărată, totul se răstoarnă de mai multe ori.

10 august 2016.  Un om își caută de muncă 

În Popeşti-Leordeni, la al treilea centru de distribuție al reţelei Mega Image în Bucureşti, se fac angajări.

Este o stare de fapt pentru cel mai extins lanţ de magazine din Capitală, aflat în continuă expansiune.

Cele aproape 500 de supermarketuri ale multinaţionalei belgiano-olandeze trebuie alimentate zilnic cu marfă, iar astfel de centre cântăresc greu în ecuaţia afacerilor.

„Manipulant marfă” este printre cele mai căutate slujbe la un depozit zonal.

Florică Cercel, din Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, trece interviul de angajare.

Bărbatul intră în depozit.

Ambulanţa primei zile

În dimineața zilei de 10 august 2016, la ora 06.00, Florică Cercel se prezintă pentru prima dată la noul său loc de muncă.

Ziua de lucru la depozitul Mega Image din Popeşti-Leordeni e de opt ore. În cazul lui Cercel, mult mai puține.

Florică Cercel este călcat de un motostivuitor. Şi nici măcar nu ajunsese să-şi intre în pâine, pentru că, în momentul în care are loc accidentul, spune el, îşi primea instructajul la faţa locului.

Au sunat la SMURD, a venit cam într-un sfert de oră, m-a luat de acolo de jos şi m-au dus la Spitalul Bagdasar-Arseni. Şi acolo, m-au băgat în operaţie şi de atunci n-am mai ştiut ce s-a întâmplat”, rememorează fostul angajat.

Potrivit legislaţiei din România, incidentul înseamnă automat deschiderea unui dosar penal. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu constată că este vorba despre infracţiunea de „vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Piciorul drept i-a fost prins omului „între stivuitor şi platforma de la un transpalet electric, după care i-a intrat piciorul sub stivuitor„, se arată în rechizitoriul prin care angajatul de pe motostivuitor a ajuns în fața instanței.

În același dosar, procurorii vor ca Mega Image să fie parte responsabilă civilmente, adică să plătească, în solidar cu inculpatul, daunele stabilite de instanță, dacă se va constata vinovăția, printr-o decizie definitivă.

Potrivit aceluiaşi document, care citează raportul medico-legal întocmit imediat după accident, „leziunile pot data din 10.08.2016 şi necesită circa 120 de zile de îngrijiri medicale„. Dar raportul arată și că „nu au pus în primejdie viaţa victimei şi, în condiţiile unei evoluţii favorabile, victima nu va rămâne cu infirmitate fizică post-traumatică„.

 5 iulie 2017. Obține certificat de invalid


Socoteala din certificatul medico-legal nu s-a potrivit cu cea a medicilor de la Spitalul Bagdasar-Arseni, spune Florică Cercel.

„De atunci, a început calvarul pentru mine. Am avut fractură deschisă de tibie şi peroneu. Au fost fărâmate oasele. Ulterior au fost momente când mă duceam la spital şi de două ori pe săptămână, vă daţi seama! Trebuia să plătesc maşină să ajung acolo. A fost greu, foarte greu. Medicamente multe. Am făcut foarte multe drumuri la spital. Nici nu mai ştiu”, spune Florică Cercel.

După mai multe intervenţii medicale, fostul angajat al Mega Image îşi depune actele la Casa Judeţeană de Pensii Ilfov.

EXCLUSIV/Mega Image angajează detectivi ca să dovedească escrocheria unui fost angajat care îi cere trei milioane de lei!

Așa arată piciorul lui Florică Cercel la aproape doi ani de la accident.

Dosarul pentru pensia de invaliditate este acceptat pe 5 iulie 2017, la aproape un an de la accident. Beneficiile: 607 lei pensia de asigurări sociale şi 734 de lei indemnizaţia pentru însoţitor.

Fostul angajat al Mega Image devine oficial invalid.

Supărat că firma nu-l asistă, el se întoarce împotriva ei.

Am văzut că cei de la Mega Image nu m-au ajutat cu absolut nimic şi, dacă am văzut asta, am reacţionat şi eu. Am pus un avocat”, continuă bărbatul.

9 august 2017. Dosarul de vătămare corporală ajunge în instanță, Florică Cercel cere daune de la Mega Image!

La o lună după ce este oficial pensionat pe caz de boală şi cu o zi înainte să se împlinească anul de la accident, dosarul de vătămare corporală ajunge în instanță. Florică Cercel cere daune de la fostului său angajator.

Pe lângă daune materiale reprezentând cheltuieli de natură medicală, el mai cere să fie despăgubit cu diferenţa dintre salariul minim pe economie, majorat între timp, şi pensia de invaliditate de care beneficiază.

De asemenea fostul angajat al Mega Image mai solicită o indemnizaţie de 555 de lei pe lună, până în 2045, când va împlini vârsta pensionării.

În plus, cu titlul de daune morale, el cere şi suma de 3,1 milioane de lei.

19 iulie 2018. Detectivii descoperă secretul


Acum cinci zile, pe 19 iulie 2018, a avut loc ultimul dintre cele 13 termene ale procesului de la Judecătoria Cornetu.

Avocaţii Mega Image solicită permisiunea instanței să depună la dosar un DVD cu o serie de fotografii şi imagini.

Cu puțin timp înainte, firma anunțase și partea adversă că a descoperit cum fostul lor angajat vrea să-i escrocheze! Și că are probe incontestabile care vor răsturna cazul. Roșu la față, Florică Cercel se foiește în banca sa, de data asta nu din cauza piciorului care-l doare.

Imaginile sunt obţinute de o echipă de detectivi particulari, angajată de corporația care are informații că fostul angajat e, de fapt, mult mai bine decât scrie în acte, că merge, că drege.

Filajul începuse în mai, când procesul se apropie de final. Detectivii au avut timp berechet să descopere frauda.

Avocații Mega Image duc către masa grefierului DVD-ul și niște foi A4, printuri cu bărbatul care se mișcă agil și se joacă.

E lovitura finală!

Firma Mega Image, „Cel Mare și Rău, Goliat”, nu acceptă escrocheria și-și ia revanșa.

Judecătorul se uită curios pe foi. Vizibil iritat, Florică Cercel privește spre colțul de sus al încăperii, unde, invizibil pentru ceilalți, un bancomat uriaș cu trei milioane de lei se dizolvă în aer.

Urmarea incredibilă, în Libertatea de mâine!


CITEŞTE ŞI:

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ: Libertatea a intrat în posesia expertizei medico-legale într-un dosar tulburător. Omorâtă de infecții și mințită!

INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ: Avocații femeii de 36 de ani, moartă cu infecții nosocomiale: “Polițistul se tratează la spitalul pe care-l anchetează”

Sportivul din România pentru care Angela Merkel are o slăbiciune: „Mă întreba ce face fetița aceea talentată”
PARTENERI - GSP.RO
Sportivul din România pentru care Angela Merkel are o slăbiciune: „Mă întreba ce face fetița aceea talentată”
BOMBĂ! CEO-ul Pfizer, anunț de ultimă oră despre finalul pandemiei! Când se încheie, de fapt
Playtech.ro
BOMBĂ! CEO-ul Pfizer, anunț de ultimă oră despre finalul pandemiei! Când se încheie, de fapt
O româncă povesteşte cum s-a apucat de videochat şi a făcut 1 milion de dolari în câteva luni. Reacţia părinţilor când le-a spus adevărul
Observatornews.ro
O româncă povesteşte cum s-a apucat de videochat şi a făcut 1 milion de dolari în câteva luni. Reacţia părinţilor când le-a spus adevărul
Horoscop 27 septembrie 2021. Peștii ar fi bine să acorde o atenție deosebită oricărei investiții, cheltuielilor mari
HOROSCOP
Horoscop 27 septembrie 2021. Peștii ar fi bine să acorde o atenție deosebită oricărei investiții, cheltuielilor mari
VIDEO. Șefa Comisiei Europene a refuzat să dea mâna cu fostul ministru Cristian Ghinea: ”I’m sorry”
Știrileprotv.ro
VIDEO. Șefa Comisiei Europene a refuzat să dea mâna cu fostul ministru Cristian Ghinea: ”I’m sorry”
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Telekomsport
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
(P) Power is Back! Energizează-te, fii tu însuți, fii cel mai bun!
PUBLICITATE
(P) Power is Back! Energizează-te, fii tu însuți, fii cel mai bun!