MENIU CAUTĂ

Azi este primul termen al apelului lui Darius Vâlcov la Înalta Curte. Prima instanță l-a condamnat la 8 ani de închisoare

Distribuie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe marţi, 16 aprilie,  judecarea apelului în dosarul în care Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Decizia de condamnare a fost dată în februarie 2018, însă cei trei judecători ai completului au întârziat un an cu redactarea motivării sentinţei.

Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina a fost condamnat, în același dosar,  la 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani. De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare iar Constantin Tomescu a primit 3 ani şi 6 luni cu executare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015 pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată, potrivit Agerpres.

În urmă cu o săptămână, Libertatea a publicat o fotografie exclusivă, făcută de procurori în timpul perchezițiilor din 2015, în care apar banii din șpagă ai lui Darius Vâlcov: 1,3 milioane de lei și cei 90.000 de dolari.


Citește și

EXCLUSIV | Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat! Cum arată banii pe care procurorii i-au găsit „creierului Guvernului Dăncilă”, când a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Citește mai multe despre Darius Vâlcov pe Libertatea.

Comentarii