Mergi direct la conținut »
Insula Mare a Brăilei va fi cea mai mare fermă de lucernă din lume
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Insula Mare a Brăilei va fi cea mai mare fermă de lucernă din lume

Insula Mare a Brăilei va fi cea mai mare fermă de lucernă din lume

Insula Mare a Brăilei va fi cea mai mare fermă de lucernă din lume, după ce tranzacţia prin care compania Al Dahra din Emiratele Arabe Unite va deveni proprietara Agricost - administratorul exploataţiei - va fi semnată în următoarele zile, au declarat marţi, 17 aprilie, surse apropiate negocierilor, pentru Mediafax, precizând că o parte din managementul local al companiei va fi păstrat.

Creşterea animalelor este o activitate intensă în Emirate, iar cele 3-4 recolte de lucernă pe an ce pot fi obţinute în IMB vor alimenta fermele arabilor.

Conform unor surse citate de Ziarul Financiar la sfârşitul lunii martie, valoarea tranzacţiei s-ar ridica la peste 200 de milioane de euro.

Agricost este cea mai mare fermă de cereale din România şi operează în sistem de arendă aproape 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei. Terenul este arendat de la Agenţia Domeniilor Statului, în conformitate cu contractul de concesiune nr. 9 din 3 august 2012, potrivit datelor transmise anterior de companie.

Al Dahra face parte din holdingul Al Ain, fondat de Alteţa Sa Şeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Al Dahra are activităţi în agricultură – cultivarea cerealelor, producţia şi tradingul acestora, având două divizii, de hrană pentru animale şi de alimente pentru oameni, mai exact producţia de orez, făină, fructe şi legume.

Poate că noii proprietari vor folosi agricultura inteligentă: aplicația care permite fermierilor să își planifice recolta, de pe smartphone sau tabletă.CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Noul iubit al fotomodelului Elena Băguci e un spaniol, directorul IT&C pentru toate companiile Enel din România 

Close
Închide
  Close