19 Sep. 2017 12:29 , de Daniel Ionașcu

VIDEO Intel colaborează cu Google pentru dezvoltarea mașinilor care se conduc singure

Distribuie

Intel și Google cooperează pentru dezvoltarea senzorilor și calculatoarelor necesare mașinilor autonome, scrie Reuters.

Gigantul american Intel a anunțat luni că lucrează împreună cu Waymo, divizia de mașini care se conduc singure a holdingului american Alphabet, care deține Google, pentru designul unei platforme care să permită mașinilor autonome să proceseze informațiile în timp real.

Intel a pierdut recent poziția de cel mai mare producător de semiconductori din lume în fața Samsung, astfel că se reorientează către domeniul auto, unde mașinile autonome urmează să fie un domeniu de viitor.

Avalanșă de parteneriate în domeniul auto

În fapt, acesta este motivul pentru care producătorul rival de cipuri Qualcomm a anunțat anul trecut cumpărarea NXP Semiconductor pentru 47 de miliarde de dolari.

De asemenea, și Samsung a preluat anul trecut Harman Industries pentru 8 miliarde de dolari, cu scopul de a deveni furnizor pentru industria auto. De altfel, Samsung a anunțat recent că a început testarea de mașini autonome în California.

Concomitent, în primăvara acestui Intel a cumpărat producătorul de senzori pentru mașini Mobileye cu 15 miliarde de dolari. De asemenea, Intel a anunțat un parteneriat cu producătorul auto german BMW.

În fine, grupul german Continental, unul dintre cei mai mari producători de piese auto din lume, angajează în România ingineri care să lucreze la senzorii mașinilor care se conduc singure.

Mașinile autonome, pariul viitorului

Acum, Intel a anunțat că tehnologiile sale sunt folosite pentru a procesa și conecta mașinile Chrysler Pacifica pe care Waymo, divizia de mașini autonome a Google, pentru testele sale.

Brian Krzanich, șeful Intel, a afirmat pentru Reuters, că societatea sa a construit procesoare pe comandă.

Intel a mai anunțat luni că a investit un miliard de dolari în companii de inteligență artificială în ultimii trei ani.

Loading...
Comentarii