Mergi direct la conținut »
Interviurile pentru funcția de procuror european au fost amânate. Ministerul Justiției nu a anunțat data la care vor avea loc
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Interviurile pentru funcția de procuror european au fost amânate. Ministerul Justiției nu a anunțat data la care vor avea loc

Interviurile pentru funcția de procuror european au fost amânate. Ministerul Justiției nu a anunțat data la care vor avea loc

Interviurile pentru selecția candidaților la funcția de procuror european din partea României vor fi amânate pentru o dată care nu a fost precizată deocamdată, a anunțat miercuri Ministerul Justiției. Acestea urmau să aibă loc pe data de 22 martie. Instituția condusă de ministrul Tudorel Toader nu a dat publicității și motivul amânării.

De Mihai Niculescu,

„Vă aducem la cunoştinţă faptul că interviul programat pentru data de 22 martie pentru selecţia candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european va fi reprogramat la o dată ulterioară, ce urmează a fi anunţată pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei”, se arată într-o informare a ministerului, potrivit Agerpres.

Ministerul Justiției a anunțat pe 22 februarie că a declanşat procedura de selecţie a candidaţilor care să reprezinte România pentru funcţia de procuror european.

Potrivit calendarului, interviul urma să aibă loc în perioada 18 – 22 martie.

În urma susţinerii interviului, comisia selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene.

Potrivit MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel.

Candidatul trebuie să aibă experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, să cunoască la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).


Citește și: Avocatul iranianului suspectat de DIICOT că a vrut să vândă inventarul Tezaurului României unor milionari ruși își apără clientul: «A vrut să-l dea statului și să fie despăgubit»


 

Close
Închide
  Close