Mergi direct la conținut »
Fostul șef al DIICOT candidează pentru funcția de procuror european. Va fi evaluat de Tudorel Toader
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Fostul șef al DIICOT candidează pentru funcția de procuror european. Va fi evaluat de Tudorel Toader

Fostul șef al DIICOT candidează pentru funcția de procuror european. Va fi evaluat de Tudorel Toader

Fostul șef al DIICOT, procurorul Daniel Horodniceanu, candidează la funcția de procuror european din partea României. Alți patru procurori s-au înscris în cursa pentru această structură, și urmează a susține interviurile cu ministrul justiției, Tudorel Toader.

De Mihai Niculescu,

Pentru funcţia de procuror european din partea României şi-au depus candidatura: Daniel Constantin Horodniceanu, Cătălin Laurenţiu Borcoman, Marius Bogdan Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici şi Elena Hach a comunicat vineri Ministerul Justiției, printr-un anunț oficial.

Toţi candidaţii au fost selectaţi pentru susţinerea interviului în faţa comisiei de selecţie prezidate de ministrul Justiţiei, care va avea loc în data de 22 martie, începând cu ora 8,00, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti”, arată reprezentanții instituției. Procedurile de selecție pentru funcții au început pe 22 februarie iar în urma interviului vor fi selectați trei procurori care trebuie avizați de Consliul Uniunii Europene.

Condițiile de participare la concurs

Un procuror poate să se califice pentru funcția de procuror european din partea României dacă îndeplinește cumulativ mai multe condiții.

Mai exact, trebuie să fie cetăţean român, cu domiciliul în România, procuror sau judecător cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani, procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel.

Candidatul la funcția de procuror european trebuie să aibă experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, să cunoască la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj) arată sursa citată.


Citește și: COPIII SISTEMULUI. În urma dezvăluirilor din Libertatea, autorităţile susțin că schimbă legea astfel încât orfanii care studiază după 18 ani să nu mai fie trecuți din familii în cămine!


 

Close
Închide
  Close