Mergi direct la conținut »
Inundații în Maramureș după ploile torențiale. Șuvoaile au făcut prăpăd și alte județe din țară / FOTO&VIDEO Galerie foto
14imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Inundații în Maramureș după ploile torențiale. Șuvoaile au făcut prăpăd și alte județe din țară / FOTO&VIDEO

Inundații în Maramureș după ploile torențiale. Șuvoaile au făcut prăpăd și alte județe din țară / FOTO&VIDEO

Inundații în Maramureș după ploile torențiale. Zeci de gospodării din mai multe localități au fost invadate de apele care s-au scurs de pe versanți. Un drum național a devenit impracticabil din cauza puhoaielor. Natura s-a dezlănțuit și în județele Sibiu și Neamț, unde vremea extremă a dat peste cap traficul.

A plouat cu găleata sâmbătă seara în localitatea Borșa din Maramureș, unde mai multe gospodării au fost grav afectate de ape, relatează vasiledale.ro.

După o rupere de nori, au fost scurgeri de pe versanți în zonă, iar polițiștii și pompierii au intervenit pentru a veni în sprijinul localnicilor afectați de inundații.

sursă foto: vasiledale.ro

În localitatea Șomcuta Mare, un tronson al Drumului național 1C a devenit impracticabil.

Localitățile din județul Maramureș afectate de inundații au fost Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Copalnic-Mănăștur, Mireșu Mare, Satulung, Recea, Dumbrăvița, Cernești, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, Groși, Săcălășeni, Coltău, Vima Mică, Coaș, Boiu Mare.

Drum rupt intenționat în județul Sibiu pentru a preveni inundarea unei localități

În județul Sibiu, pompierii au intervenit în localitățile Veștem și Marpod, unde mai multe subsoluri au fost inundate în urma ploii torențiale.

În Veștem, autoritățile locale au decis să rupă un drum astfel încât apa să nu intre în casele localnicilor, scrie sibiu100.ro.

Trafic îngreunat în județul Neamț din cauza ploilor torențiale

Traficul rutier este îngreunat, duminică, pe mai multe drumuri din judeţul Neamţ din cauza precipitațiilor abundente.

Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă
Recomandări

Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Circulația a fost întreruptă mai multe ore pe drumul care face legătura între DN17B și mânăstirea Petru Vodă, a anunțat Centrul Infotrafic.

În Neamţ, din cauza ploii abundente, se circulă îngreunat pe DN15B Poiana Largului – Târgu Neamţ, în zona localităţii Petru Vodă, unde s-a acumulat apă pe carosabil, pe DN15 Poiana Largului – Topliţa, la Bistricioara, aici mai mulţi arbori căzând pe carosabil, şi pe DN17B Poiana Largului – Vatra Dornei, în zona localităţii Poiana Teiului, din cauza căderilor de pietre de pe versant pe carosabil.

ANM a emis o alertă meteo duminică, 29 iulie. 19 de judeţe sunt vizate de această avertizare. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.


Citește și O mireasă a fugit de la nuntă pentru un concert Iris! Solistul a chemat-o pe scenă, motocicliștii au aplaudat-o


 

Close
Închide
  Close