MENIU CAUTĂ

Zeci de elevi vor învăța într-o pensiune din Bistrița-Năsăud. Școala lor încă se renovează

Distribuie

Cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, aproape 50 de elevi  au aflat că vor învăța într-o pensiune din Bistrița-Năsăud. Școala lor a fost modernizată, însă lucrările nu se vor termina până la începerea noului an școlar 2017-2018. (Citeşte AICI toate informaţiile despre noul an şcolar)

Elevii din Piatra Fântânele, comuna Tiha Bârgăului, nu vor învăța în clădirea școlii, aflată în curs de reabilitare, ci într-o pensiune, relatează Mediafax.ro.

După ce a aflat despre situația copiilor, o familie din localitate și-a pus la dispoziție pensiunea care, în câteva zile, se va transforma în școală.

Autoritățile investesc peste 400.000 de lei în școala din Piatra Fântânele. Banii provin din Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrările sunt încă în desfășurare și nu vor fi gata până pe 11 septembrie, pentru că mai multe avize nu au fost obținute la timp.

”Se lucrează la modernizarea acestei şcoli. Nu au existat grupuri sanitare, nu a existat încălzire centrală şi le facem acum. De asemenea, se lucrează la reabilitarea faţadei, izolarea sălilor de clasă şi la acoperiş. Montăm geamuri termopan şi uşi noi. Lucrările nu vor fi gata până în 11 septembrie, însă am găsit o altă soluţie pentru ca elevii să înceapă şcoala. Lucrările se vor finaliza ceva mai târziu, deoarece au fost o serie de întârzieri din cauza avizelor pe care trebuia să le obţinem. Am început lucrările abia în 21 august şi din acest motiv nu vor fi gata la timp. Se muncește în ritm susținut, dar lucrările sunt numeroase şi noi sperăm ca în două săptămâni să se finalizeze”, a declarat, pentru sursa citată, viceprimarul comunei Tiha Bârgăului, Grigore Hangan.

În aceste condiții, elevii din Piatra Fântânele vor începe cursurile pe 11 septembrie, la o pensiune din localitate. Proprietarii pensiunii susțin că au suficiente spații pentru ca toți elevii din localitate să poată învăța.

”Am primit o solicitare din partea primăriei pentru a găzdui activităţile şcolare o perioadă. Avem la dispoziţie trei spaţii, de aproximativ 30 de metri pătraţi fiecare. Spaţiile sunt dotate cu baie. Sperăm ca activitatea turistică să nu fie afectată, dar este pentru binele copiilor, care trebuie să îşi deruleze activitatea şi să înceapă şcoala. Pentru noi este mai important ca micuţii din sat să-şi continue studiile”, a precizat proprietarul pensiunii, Constantin Bugnar.

Potrivit sursei citate, autoritățile vor ca lucrările la școala din Piatra Fântânele să fie gata în cel mult două săptămâni de la începerea școlii.

sursă foto: bistrita.heyromania.ro


Citește și EXCLUSIV | Din învățăturile lui Ștefan Bănică pentru fiul lui. Ce sfaturi i-a dat lui Radu înainte de începerea școlii


 

Citește mai multe despre Anul școlar, Bistrița Năsăud, pensiune și scoala pe Libertatea.

Comentarii