Mergi direct la conținut »
Investigație în Franța privind finanțarea campaniei electorale a lui Emmanuel Macron
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Investigație în Franța privind finanțarea campaniei electorale a lui Emmanuel Macron

Investigație în Franța privind finanțarea campaniei electorale a lui Emmanuel Macron

Investigație în Franța privind finanțarea campaniei electorale a lui Emmanuel Macron. Procurorii au deschis o anchetă prin care investighează rolul jucat de administrația publică a orașului Lyon în finanțarea campaniei electorale a preşedintelui Franţei, scrie Le Figaro.

Ancheta preliminară, deschisă vineri, a pornit de la o plângere depusă de mai mulți politicieni de dreapta care denunță rolul jucat de oraș în finanțarea campaniei electorale a lui Emmanuel Macron.

Această investigație încredințată poliției judiciare, presupune fapte de „delapidare a fondurilor publice, finanțare ilegală a campaniei electorale, abuz de putere și trafic de bunuri furate”, menționate în plângerea împotriva lui X depusă de primarul metropolei Lyon, Caluire Philippe Cochet, președintele formațiunii de dreapta LP grupului LR din metropola Lyon, și omologul său din oraș, Stéphane Guilland.

Ambii au anunțat săptămâna trecută că au sesizat procurorul pe această temă.

Cei doi susțin că fostul primar, Gérard Collomb, în prezent ministru de Interne, a folosit resursele publice ale orașului (umane, materiale și financiare) pentru a ajuta campania partidului La République en Marche a lui Macron.

Printre faptele care vor fi investigate este și o recepție organizată pe 2 iunie 2016 de Collomb la sediul Primăriei și la care a participat Emmanuel Macron, pe atunci ministru al Economiei.


Citește și: Euronews a realizat un reportaj despre ”Satul fără hoți din România ”


Close
Închide
  Close