MENIU CAUTĂ

UPDATE. Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu l-au felicitat pe Emmanuel Macron pentru victoria în alegerile prezidențiale din Franța

Distribuie

Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu l-au felicitat pe Emmanuel Macron, proaspă ales în funcția de președinte al Franței, în urma scrutinului din data de 7 mai. Șeful statului a transmis, luni, și un mesaj oficial de felicitare pentru noul președinte Emmanuel Macron, în urma anunțării rezultatelor oficiale ale scrutinului prezidențial din Franța. Klaus Iohannis spune că, prin alegerea lui Macron, poporul francez s-a pronunțat ferm și clar în favoarea continuării implicării Franței în susținerea proiectului european.

UPDATE ora 9.00 Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, un mesaj de felicitare Preşedintelui ales al Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.

”Cu ocazia victoriei dumneavoastră în alegerile prezidențiale din Republica Franceză, doresc să vă adresez, în numele meu personal și al poporului român, cele mai calde felicitări, împreună cu urări de deplin succes în exercitarea înaltelor responsabilități ce v-au fost încredințate. Prin alegerea dumneavoastră, poporul francez s-a pronunțat ferm și clar în favoarea continuării implicării Franței în susținerea proiectului european. România dorește să contribuie, alături de Franța și de celelalte state partenere, la relansarea și aprofundarea acestui proiect esențial, astfel încât să putem oferi mai multă securitate și prosperitate cetățenilor noștri, într-un context marcat de multe provocări și incertitudini.”, se arată în mesajul Președintelui României.

Președintele Klaus Iohannis subliniază faptul că Franța este un partener esențial pentru România, iar relațiile dintre cele două țări, clădite pe o istorie comună și pe afinități lingvistice și culturale foarte strânse, au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare fără precedent.

”Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de întreaga mea disponibilitate de a lucra împreună cu dumneavoastră la aprofundarea relațiilor privilegiate dintre România și Franța, pe baza Parteneriatului Strategic solid existent între țările noastre. Sunt convins că Sezonul cultural comun din 2018-2019 va reprezenta și el o ocazie excelentă pentru a scoate în evidență bogăția și diversitatea relațiilor noastre.”, se mai arată în mesajul Președintelui României.


În mesajul transmis duminică, pe Twitter, președintele Klaus Iohannis a făcut referire la parteneriatul strategic dintre România și Franța. „Felicitări Emmanuel Macron pentru victoria importantă pentru Franţa şi Europa. Trăiască parteneriatul strategic dintre România şi Franţa”, a afirmat Klaus Iohannis.

La rândul său, Sorin Grindeanu a spus că victoria lui Emmanuel Macron este „o veste bună pentru Europa şi pentru România”. „Felicitări lui Emmanuel Macron pentru victoria istorică la alegerile prezidenţiale din Franţa! Astăzi, cetăţenii francezi descurajează anti-europenismul şi extremismul. Această victorie este o veste bună pentru Europa şi pentru România”, a spus premierul.

Emmanuel Macron a câștigat alegerile din Franța cu peste 65% din voturi, potrivit primelor exit-poll-uri, făcute publice imediat după închiderea urnelor.

Exit-poll France 24: Macron – 65,099% din voturi /  Marine Le Pen a obţinut 34,9% din voturi.

Exit-poll Kantar Sofres-Onepoint:  Macron – 65,5% / Le Pen 34,5%.

Exit-poll Institutul Elabe:  Macron 65.9% din voturi/ Le Pen 34,1%.

Astfel, Emmanuel Macron devine cel mai tânăr președinte din istoria Franței.

Citește mai multe despre Alegeri pe Libertatea.

Comentarii