MENIU CAUTĂ

Ion Croitoru s-a bătut cu Hulk Hogan!

Distribuie

Născut din părinţi români, acum 44 de ani, în Hamilton, Canada, Ion Croitoru a ajuns singurul român care şi-a măsurat forţele în faimoasele şi spectaculoasele lupte din wrestlingul american. S-a bătut, în galele organizate de cea mai importantă companie de wrestling din lume, WWF, actuala WWE, inclusiv cu celebrul Hulk Hogan. Dar imaginea de dur l-a însoţit şi în viaţa reală. Încarcerat de două ori, Croitoru se află de anul trecut într-o închisoare din Vancouver, aşteptând procesul în care este acuzat de complicitate la tentativă de crimă asupra a trei bărbaţi.

”Am făcut o groază de lucruri pe care alţi oameni doar visează să le facă”, declara Ion Croitoru, acum trei ani, unui ziar canadian. Cu siguranţă, când se născuse, la 7 decembrie 1965, din părinţi români, ce-i puseseră un prenume neaoş, Ion, de care lipiseră şi-un William de-al ţării de adopţie, nu se gândea câte va face. Constituţia fizică l-a îndreptat, de adolescent, către sport, jucând hochei la juniorii echipei Kitchener Ranger din Toronto. Ajuns la 120 de kilograme şi cu o înălţime de 1,83 metri, Croitoru alege să-şi încerce norocul în wrestling, sportul atât de popular în America. Pas cu pas, îşi face un nume, în afara celor avute în ring, Orhan Turgedan, Taras Bulba sau Bruiser Bedlam.

A fost liderul unei bande de motociclişti

Devine campion în cadrul AWA (American Wrestling Association), la categoria grea, după ce-l învinge pe actualul comentator din cadrul WWE, Jerry ”The King” Lawler. Imediat, e cooptat în cea mai mare organizaţie mondială de wrestling, WWF, actuala WWE. Ia numele de Johnny K-9 şi luptă ca ”jobber”, adică angajat să-i încălzească pe luptătorii celebri, luând bătaie de la aceştia şi făcându- i să pară invincibili în ochii publicului.

4346-237194-ioncroitoru1.jpgAstfel, în 1987, ajunge să-l înfrunte pe celebrul wrestler şi ulterior vedetă de film Hulk Hogan. Fireşte, ia bătaie, dar stilul de luptă al românului şi obiceiurile sale, inclusiv cel de a îngenunchea înaintea fiecărui meci, încrucişându- şi mâinile deasupra capului, îl transformă într-un star al circuitului de wrestling.

A pus bombe într-o secţie de poliţie

”Am făcut bani frumoşi atunci”, spunea Croitoru mai târziu. Pleacă din WWF pentru a lupta în Japonia, apoi se întoarce în Canada. Începe o viaţă dubioasă, fiind condamnat 7 luni pentru asalt şi trafic de droguri. Devine liderul unei bande de motociclişti duri, ”Satans Choice” (n.r. – ”Alegerea Satanei”), intră în conflicte cu bande rivale şi pune bombe într-o secţie de poliţie. E condamnat, în 1998, din nou, la aproape 3 ani de puşcărie. În ianuarie 2005 e arestat şi acuzat de uciderea unei avocate, Lynn Gilbank, şi a soţului acesteia. Petrece alte 20 de luni în închisoare înainte ca procurorii să-şi retragă acuzaţiile. ”Nu găseau criminalul şi au dat vina pe un «băiat rău»”, declara el în 2007, într-un moment în care dăduse în judecată poliţia din Hamilton, cerând 15 milioane de dolari daune. Fără succes, însă.

Bodyguard pentru VIP-uri

4346-237195-ioncroitoru2.jpgAjuns în Vancouver, devine bodyguard, lucrând pentru celebrităţi ca Jack Nicholson sau Cindy Lauper. Apare chiar şi într-un film, ”Oklahoma Smugglers”. Dar în luna mai a anului trecut e arestat din nou, împreună cu alţi membri ai bandei ”United Nations”, acuzaţi de tentativă de asasinat asupra a trei membri ai unei bande rivale, ”Scorpionii Roşii”. La ora actuală, fostul luptător de wrestling se află într-un penitenciar din Vancouver, unde aşteaptă începerea procesului. Şi, proba- bil, noua pedeapsă.

Hulk Hogan, cel mai mare luptător

Hulk Hogan (56 de ani), pe numele adevărat Terence Gene Bollea, este considerat cel mai mare luptător din istoria wrestlingului. A fost de şase ori campion WWF, tot de şase ori campion mondial în WCW şi de două ori în AWA. În toată cariera lui a pierdut doar trei partide, stabilind astfel un record greu de egalat. Pentru realizările sale a fost inclus în Hall of Fame a wrestlingului.

Comentarii