Mergi direct la conținut »
Isărescu despre Vâlcov: În proiectul de declarație privind aderarea la euro nu este niciun "damf" de Vâlcov
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Isărescu despre Vâlcov: În proiectul de declarație privind aderarea la euro nu este niciun "damf" de Vâlcov

Isărescu despre Vâlcov: În proiectul de declarație privind aderarea la euro nu este niciun „damf” de Vâlcov

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu l-a atacat virulent luni pe Darius Vâlcov, consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, afirmând că acesta nu poate vorbi în numele băncii centrale atunci când se ia decizia aderării la euro.

De Daniel Ionașcu,

„Domnul consilier Vâlcov nu poate vorbi în numele BNR. Nici nu ştiu în numele cui vorbeşte. Eu am semnat în cursul acestei dimineţi proiectul declaraţiei pentru drumul de parcurs de România spre zona euro. Acolo nu este niciun damf de Vâlcov”, a spus Isărescu.

Declarația în cauză urmează să mai fie semnată de către premierul Viorica Dăncilă, de către Ion Aurel Pop, șeful Academiei Române, dar și de către vicepremierul Viorel Ștefan.

De asemenea, Isărescu a spus că Guvernul ar trebui „să dea o ordonanță” de la 1 martie în care să se stipuleze că românii să trăiască mai bine decât în Germania, „că dacă nu, mai punem o taxă”.

Aceasta este o aluzie la „taxa pe lăcomie”, adoptată de Guvern la finele anului trecut și care trebuie plătită de către bănci în funcție de nivelul ROBOR.

„Nu a citit niciun raport”

Oficialul a mai spus despre Vâlcov că „nu a citit nimic” din rapoartele BNR, dar „tot comentează”.

„Premierul susţine ale idei faţă de consilierul Vâlcov. Garantez după cum vorbeşte, nu a citit niciun raport al BNR. Unii poate au citit vreun titlul, el nu a citit nimic. Totuşi, tot comentează politica monetară”, a adăugat șeful BNR.

Isărescu a mai spus că i-a transmis chiar și lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, despre ieșirile publice ale lui Vâlcov.

„I-am spus ministrului Finanţelor Publice (…): nu ştiu pentru cine vorbeşte domnul Vâlcov, dar vorbeşte într-una. (…) Nu este vorba numai despre o ordonanţă, este vorba despre toate ieşirile”, a completat Isărescu, potrivit Mediafax.ro.

Vâlcov n-are card, dar are opinii despre dobânzi

Vâlcov a apărut duminică la Antena 3, unde a făcut mai multe afirmații despre dobânzi.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

„Când ecartul este de 1 la 8 între dobânda la credit și dobânda la depozit pe care băncile îl practică doar în România din toate cele 28 de state europene, îndeamnă românii la boicot și practic acesta este un boicot și credem noi că BNR trebuie să intervină și să reducă rapid în acestă diferență uriașă (…) În momentul în care ții banii la o bancă azi primești 1%, cand inflația este tot timpul 2,5 plus minus 1%, adică orice ai face, dacă îi ții la bancă, ți se diminuează puterea de cumpărare”, a spus Darius Vâlcov.

Vâlcov a mai spus că nu are card bancar, acest lucru ieșind în evidență și din declarația sa de avere.

Acesta a mai afirmat recent că Guvernul dorește eliminarea ROBOR sau modificarea modului de calculare a acestuia.

Close
Închide
  Close