Mergi direct la conținut »
Israelienii spionau hackerii ruși care urmăreau agenții americani
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Israelienii spionau hackerii ruși care urmăreau agenții americani

Israelienii spionau hackerii ruși care urmăreau agenții americani

Spionaj în lanț dezvăluit de presa americană. Spionii israelieni au urmărit, în timp real, cum hackerii guvernului rus căutau în computerele din lumea întreagă numele programelor de spionaj americane.

Hackerii ruși aveau acces la o bază de date atât de mare prin intermediul antivirusul Kaspersky, utilizat de peste 400 de milioane de oameni din lumea în întreagă, inclusiv de oficial de la peste 10 agenții guvernamentale din SUA.

Spionii israelieni care au intrat în rețeaua Kaspersky au alertat Statele Unite cu privire la tentativele Rusiei. Întâmplările au avut loc în 2016, însă abia în luna martie a acestui an guvernul american a ordonat ca antivirusul să fie scos de pe calculatoare, scrie New York Times.

Momentan, nu se știe ce alte informații top secrete ar mai fi putut fura hackerii ruși de la agențiile guvernamentale americane și cum a fost transformat antivirusul Kaspersky într-un ”motor de căutare precum Google, dar pentru informații secrete”.

La fel ca orice fel de alt antivirs, Kaspersky cere acces la toate documentele stocate pe un computer, pentru a le sacana de viruși și malware. Însă, în acest caz, antivirusul le-a dat rușilor uneata perfectă pentru a căuta prin documente și a aduna informațiile care îi interesau.

NSA și Washingtonul au refuzat să comenteze informațiile despre problemele amintite anterior. La fel au făcut și Ambasadele Israelului și Rusiei.


VIDEO | Robert, ”stewardesa cu barbă”, și viața lui la înalțime. ”Nu e deloc o meserie ușoară, întâlnești tot felul de oameni”

 

Close
Închide
  Close