Mergi direct la conținut »
Italia anunță măsuri drastice împotriva imigranților: "Faceți-vă bagajele"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Italia anunță măsuri drastice împotriva imigranților: „Faceți-vă bagajele”

Noul ministru de Interne din Italia anunță măsuri drastice împotriva imigranților din peninsulă. "Este timpul să vă faceți bagajele", a transmis Matteo Salvini în ziua în care a participat la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Republicii, scrie Daily Mail.

Ministrul de Interne din guvernul condus de Giuseppe Conte, a anunțat la o zi după depunerea jurământului de noul executiv că ”drumul liber al imigranților prin Italia se termină aici” și promite măsuri drastice precum deportări în masă.

Migranții care trăiesc în Italia au fost sfătuiți să înceapă să-și facă bagajele pentru a pleca din țară deoarece noii lideri populiști din țară își vor ține promisiunea de a-i alunga din peninsulă.

La un miting din nordul Italiei, noul ministru de Interne și liderul Ligii dreptății, Matteo Salvini, a avertizat: „Vremurile bune pentru imigranții ilegali s-au terminat – pregătiți-vă să faceți bagajele”.

Sâmbătă, Salvini i s-a alăturat premierului Giuseppe Conte și celorlalți membri ai noului guvern pentru a participa la parada organizată cu ocazia Zilei Republicii de la Roma.

Mândria națională este o caracteristică a fiecărei Zile a Republicii, dar anul acesta a avut o semnificație deosebită, după ce vineri s-a pus capăt unei perioade de trei luni de turbulențe politice și financiare prin instituirea unui nou guvern condus de Giuseppe Conte.

Totuși, înclinațiile populiste și eurosceptice ale noului executiv de la Roma au alarmat Europa, iar noul lider populist al Italiei nu s-a dezis nici în timpul celebrărilor de sâmbătă promițând creare de locuri de muncă și expulzarea imigranților.

Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
Recomandări
Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
 

Ziua Republicii se celebrează în fiecare an pe 2 iunie în amintirea zilei din 1946, când italienii au votat într-un referendum pentru a desființa monarhiei în favoarea înființări unei republici.

Revoluția politică care a dus în această săptămână la apariția primului guvern populist din Europa occidentală a fost numită de unii drept ”începutul celei de-a treia republici a Italiei”.


Citește și: EXCLUSIV/ Silviu Petcu s-a apucat de făcut glume cu ”gura plină”! Și-a făcut emisiune pentru gurmanzi”


Close
Închide
  Close