Mergi direct la conținut »
Italia a blocat discuțiile summitului de la Bruxelles, din cauza problemei migranților
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Italia a blocat discuțiile summitului de la Bruxelles, din cauza problemei migranților

Italia a blocat discuțiile summitului de la Bruxelles, din cauza problemei migranților, cu care se confruntă în ultima perioadă.

„Premierul Giuseppe Conte şi-a rezervat posibilitatea de a se putea pronunţa asupra totalităţii subiectelor”, a indicat o sursă italiană. Totodată, un purtător de cuvânt al Consiliului European explica, fără a-l numi, că un stat membru „şi-a rezervat poziţia de a se pronunţa asupra ansamblului concluziilor”.

Conte a blocat declaraţiile comune care conţineau critici la adresa tarifelor vamale americane şi sprijinirea măsurilor de retorsiune, afirmând că nu poate le poate aproba decât când Cei 28 de conducători ai blocului comunitar vor ajunge la o înţelegere asupra tuturor subiectelor discutate la summit, în special cu privire la migraţie.

Atitudinea neobişnuită a lui Conte a atras critici. „Unii lideri au fost surprinşi de acest lucru”, a spus un diplomat european.

Avertismentele Angelei Merkel: Este în joc destinul UE

Liderii Uniunii Europene s-au întrunit, joi, în capitala Belgiei pentru a participa la discuții și a lua o decizie privind soarta celor care ajung în Europa fugind de nenorocirile din țările lor. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, avertizează că în chestiunea migraţiei este în joc însuşi ”destinul” UE și spune că discuțiile vor fi extrem de dificile, scriu agențiile internaționale citate de Agerpres.

Summitul survine în contextul în care cancelarul german Angela Merkel se confruntă cu o presiune tot mai mare în ţară, unde ministrul de interne Horst Seehofer i-a oferit ca termen limită sfârşitul lunii iunie pentru a reduce numărul de solicitanţi de azil care intră în Germania, în caz contrar guvernul riscând să se prăbuşească

Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
Recomandări
Cazul asistentei medicale din Botoșani: inclusă, apoi scoasă și reintrodusă din nou pe lista deceselor de COVID-19
 

„Europa se confruntă cu multe provocări, însă cea legată de migraţie ar putea decide destinul Uniunii Europene”, a declarat Merkel în Bundestag (camera inferioară a parlamentului german).

Cancelarul german a încercat să răspundă criticilor din rândul aliaților săi, apărându-și decizia din 2015 de a deschide granițele pentru un milion de migranţi ca un pas necesar pentru a ajuta statele vecine, dar subliniind că nu mai vrea repetarea situației de atunci.

„Fie gestionăm lucrurile astfel încât alte state din Africa să fie convinse că suntem ghidaţi de valori şi credem în multilateralism, fie nimeni nu va mai crede în sistemul de valori care ne-a făcut puternici. De aceea este atât de important”, a mai declarat Merkel.

TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
Recomandări
TVR spune că le-a interzis angajaților să vorbească pentru a evita „situații care i-ar putea afecta reputaţia”
 

“Mizele sunt mari. Iar timpul este scurt”, a atras atenţia și preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, într-o scrisoare adresată liderilor europeni.

El a mai subliniat că, dacă şefii de stat şi de guvern nu vor putea găsi o soluţie la migraţie, ei riscă să piardă în faţa forţelor radicale antieuropene, antiliberale şi autoritare.


EXCLUSIV/ Ovidiu Grosu trăiește în Danemarca, dar își amintește perfect de adolescența în Videle. ”Viorica Dăncilă mi-a fost profă și Carmen Dan colegă, mergeam la cules de mușețel!”

Close
Închide
  Close