Mergi direct la conținut »
Iulian Rotariu, un pompier din Botoșani, a alergat la Polul Sud pentru copiii cu autism. Efortul militarului, la minus 60 de grade Celsius / FOTO Galerie foto
7imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Iulian Rotariu, un pompier din Botoșani, a alergat la Polul Sud pentru copiii cu autism. Efortul militarului, la minus 60 de grade Celsius / FOTO

Iulian Rotariu, un pompier din Botoșani, a alergat la Polul Sud pentru copiii cu autism. Efortul militarului, la minus 60 de grade Celsius / FOTO

Pompierul botoșănean Iulian Rotariu se întoarce vineri, în țară, după ce a participat la "The Last Deșert", un ultramaraton desfășurat în Antarctica, pentru o cauză nobilă. Militarul a alergat aproape 250 de kilometri, la temperaturi extreme, pentru a ajuta copiii cu autism din Botoșani.

Timp de două săptămâni, pompierul Iulian Rotariu a parcurs etapele aferente competiției și a urcat pe podium. Botoșăneanul a ieșit pe locul 2 la general, deși nu este sportiv de performanță.

Întrecerea i-a testat botoşăneanului nu doar măiestria în alergarea a sute de kilometri, înfruntând vântul tăios și zăpada până la brâu, ci şi capacitatea de a face faţă temperaturilor extreme de la Polul Sud, acolo unde acestea ating minus 60 de grade Celsius.

Participarea lui la cursele de alergare are o poveste specială în spate. Iulian este căsătorit și are doi copii, iar băiatul în vârstă de 10 ani a fost diagnosticat la doar 3 luni cu o malformație congenitală, iar la 3 ani a suferit o intervenție pe inimă.

„Pentru mine pasiunea pentru alergare a început cu un mic necaz. La vârsta de 3 luni, băiețelul meu a fost diagnosticat cu o malformație cardiacă și la 3 ani a suferit o intervenție pe inimă. În timpul operației, alergam în jurul spitalului de la Târgu Mureș. Operația a durat 9 ore. În tot acest timp, am alergat în jurul spitalului. Acolo m-a văzut un om care m-a întrebat dacă nu vreau să particip la un maraton din Piatra Craiului. Omul acela a plecat la serviciu, s-a întors și eu eram tot acolo. Astfel a fost sigur că pot rezista la orice maraton”, a spus Iulian despre începutul pasiunii sale.

Pompierul are în palmares alte patru ultramaratoane – Gobi March (China, iunie 2016), Atacama Crossing (Chile, octombrie 2016), Sahara Race (mai 2017), dar şi în Patagonia (noiembrie 2017).

Iulian va fi întâmpinat, la ora 02:30, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, Otopeni, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Pompierul botoșănean nu este singurul român care obține astfel de perfomanțe, la temperaturi extreme. Tibi Uşeriu a câştigat cursa Arctic Ultra 6633 pentru a treia oară la rând.

sursa foto: 4deserts.com


Citește și Dramă pentru România: Cristina Neagu a primit un diagnostic îngrozitor, după accidentarea din meciul cu Ungaria! Sezon încheiat pentru cea mai bună handbalistă a României!


 

Close
Închide
  Close