Mergi direct la conținut »
Jean Claude Juncker, la Sibiu: "Nu sunt mulţumit de anumite lucruri care se întâmplă în România". Klaus Iohannis: "Suntem doi"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Jean Claude Juncker, la Sibiu: „Nu sunt mulţumit de anumite lucruri care se întâmplă în România”. Klaus Iohannis: „Suntem doi”

Preşedintele Klaus Iohannis a primit replica preşedintelui Comisiei Europene, miercuri, la Sibiu, în cadrul unei dezbateri. La afirmaţia şefului statului că nu este satisfăcut de ceea ce se întâmplă în UE, în privinţa digitalizării, oficialul european a spus: "Nici eu nu sunt de acord cu anumite lucruri care se întâmplă în România". Klaus Iohannis i-a răspuns: "Suntem doi".

De Valentina Postelnicu,

Şeful statului a participat, alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la o dezbatere despre viitorul Europei, organizată la Centrul „Ion Besoiu” din Sibiu.

„Trăim într-o lume digitală, nu este ceva pentru care trebuie să ne pregătim pentru că vine în viitor şi ghiciţi ce: nu suntem pregătiţi! 5G este viitoarea generaţie de comunicaţii şi ghiciţi ce: vine şi este în sine o formă de inteligenţă artificială. Telefoanele voastre vor vorbi cu maşina voastră, cu maşina voastră de spălat, cu instalaţia de climatizare de acasă şi dacă sunteţi norocoşi veţi înţelege, dacă nu, ghinion! Sugestia mea este să faceţi ceva să înţelegeţi pentru că asta se întâmplă. (…) Comisia Europeană a realizat o serie de documente în această chestiune şi lucrăm la asta, dar personal nu sunt satisfăcut de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, trebuie să fiu foarte onest”, a spus Iohannis.

În replică, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a spus că nici el nu e mulţumit de anumite lucruri care se întâmplă în România.

„Preşedintele a spus că nu este mulţumit cu tot ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Nici eu nu sunt mulţumit de tot ceea ce se întâmplă în România”, a afirmat preşedintele CE.

Programul pentru achiziționarea de calculatoare pentru copiii săraci, inaccesibil de 16 ani. Profesor de la sat: “Nici unul dintre elevii mei nu se încadrează în condițiile absurde”
Recomandări

Programul pentru achiziționarea de calculatoare pentru copiii săraci, inaccesibil de 16 ani. Profesor de la sat: “Nici unul dintre elevii mei nu se încadrează în condițiile absurde”

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a răspuns, râzând: „Amândoi credem asta”.

Jean-Claude Juncker a mai spus, referindu-se la migranţi, că el crede într-o Uniune Europeană care ”îşi deschide uşile” către toţi cei ce au nevoie de ajutor.

„Ei nu sunt turişti, sunt deseori persecutaţi şi trebuie să îi ajutăm. Voi lupta mereu pentru o Uniune Europeană ce îşi deschide uşile nu către toţi, ci pentru toţi ce au nevoie de uşi deschise”, a afirmat Juncker.

„E nedrept să lăsăm migranţii în mâinile unor oameni care vor să câştige bani de pe urma lor”, a afirmat, la rândul său, Iohannis.


Citeşte şi:

VIDEO/ CORESPONDENȚĂ DE LA SIBIU. Ce speră locuitorii orașului de la summitul la care se decide viitorul Europei. ”S-o ducem și noi mai bine, nu?”

GALERIE FOTO/ Ultimele pregătiri înainte de Summitul UE. Sibiul, curățat ca atunci când aștepți musafiri acasă

Klaus Iohannis anunţă miza Summitului de la Sibiu: „Europa vine în România. Este dovada că românii contează”. Ce spune despre liderii populişti

Close
Închide
  Close