MENIU CAUTĂ
27 Mai. 2010 17:24

Jean Constantin, pentru ultima dată la teatru!

Distribuie


Cu lacrimi în ochi, cu sufletul apăsat de durere şi cu ropote de aplauze. Aşa l-au aşteptat, ieri, mii de oameni pe Jean Constantin, în faţa Teatrului Fantasio din Constanţa.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului a fost dus, ieri, de la casa mortuară a Cimitirului Central Constanţa la Teatrul Fantasio, unde va rămâne până astăzi, când actorul va fi înmormântat la Cimitirul Central din oraş.

4415-257446-2jean1.jpg

Din cortegiul funerar au făcut parte sute de constănţeni, dar şi actorii Alexandru Arşinel, Stela Popescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu, vechi prieteni ai artistului. Jean Constantin a fost găsit mort, joi, în locuinţa sa de la malul mării, după ce prietenii s-au alarmat pentru că nu l-au mai văzut.

4415-257447-2jean3.jpg

Soţia sa, Elena Jean, care era la apartamentul din Bucureşti în momentul tragediei, s-a întors într-un suflet acasă, iar noaptea de joi spre vineri a petrecut-o la căpătâiul soţului ei, cu care a împărţit 30 de ani din viaţă.

4415-257448-2bal2.jpg

A fentat moartea de trei ori

Doctorul cardiolog Elvira Craiu, din Constanţa, care l-a tratat pe Jean Constantin, ne-a povestit că marele actor a mai suferit trei infarcte, dar a fentat moartea de fiecare dată. După cel de-al doilea infarct, maestrul a fost în moarte clinică, dar şi-a revenit. La al treilea infarct, l-am trimis la Bucureşti, pentru alte analize', a explicat medicul.

4415-257449-2bal1.jpg

Lucruri mai puţin ştiute despre actor

– Numele său complet este Constantin Cornel Jean. Cei mai mulţi dintre noi îl ştim drept Jean Constantin, deşi primul e numele său de familie.

4415-257455-2casa.jpg– S-a născut la 21 august 1927, dar nu i-a contrazis niciodată pe cei care l-au întinerit' cu un an, crezând că a venit pe lume în 1928.

– Nu a urmat niciodată cursurile vreunei facultăţi de specialitate, dar a început să joace încă din liceu, a continuat chiar şi în armată şi nu s-a mai oprit de atunci.

– Chiar dacă multă lume îl credea ţigan, actorul se trăgea din mamă grecoaică şi din tată român.

4415-257456-2jean2.jpg

«Anul acesta nu a apucat să iasă pe mare»

Jurnaliştii de la Uups! au surprins, duminică, ultima fotografie a lui Jean Constantin. Ca în fiecare clipă de răgaz, acesta era tot în portul din Constanţa, alături de pescari. Ieri, Constantin Bulai, unul dintre prietenii săi, stătea la aceeaşi masă, însă de această dată singur.

4415-257450-2caliopi.jpg

De 20 de ani de când îl cunoşteam, venea aici cu fiecare ocazie. Şi niciodată nu uita să mă întrebe dacă am bani, dacă aş vrea nişte ţigări. Duminică l-am văzut ultima dată şi i-am făcut o saramură de guvizi, care îi plăcea lui mult, şi i-am fiert garizi. Ţinea mult la barca lui, botezată după numele mamei sale, grecoaica Caliopis, dar anul ăsta nu a apucat să iasă cu ea pe mare', a povestit, ieri, Bulai.

Căsătorit cu fosta soţie a lui Gheorghe Cozorici4415-257451-2sotia.jpg

Ultima nevastă a lui Jean Constantin a fost Elena, cu care a împărţit 30 de ani de viaţă. De meserie sufleur, Elena a fost mai întâi soţia actorului Gheorghe Cozorici. Am jucat la Teatrul Naţional «O scrisoare pierdută » şi Nina mi-a suflat mie în piesă. La sfârşit, am suflat-o eu de tot', povestea Jean.

Colegii de scenă i-au stat aproape

La intrarea în foaierul Teatrului Fantasio din Constanţa, Alexandru Arşinel, prietenul maestrului Jean Constantin, a izbucnit în plâns. Alături de el s-au aflat şi Stela Popescu, Vasile Muraru şi Nae Lăzărescu, colegii cu care Jean a străbătut zeci de mii de kilometri în turnee.

4415-257453-2arsinel.jpg

La căpătâiul maestrului, au rememorat momente petrecute împreună. Stela Popescu a povestit că, în urmă cu două săptămâni, s-a întâlnit pentru ultima dată cu Jean Constantin şi cu mai mulţi prieteni, la Constanţa, iar actorul se simţea bine şi era, ca întotdeauna, vesel şi pus pe glume.

Citeşte şi: Florin Piersic a aflat de la trecători că Jean Constantin a murit

Jean Constantin i-a făcut curte în tinereţe Mariei Dragomiroiu

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii